Guvernul se pregătește de remanieri. Lista miniștrilor care ar putea să fie schimbați

Guvernul coaliției PNL-PSD-UDMR se pregătește de remanierea unor miniștri. În cursul zilei de luni, premierul și liderii coaliției urmează să aibă discuții separate cu toți cei 20 de miniștri.

Toţi miniştrii Cabinetului Ciucă sunt aşteptaţi, luni, la şedinţa coaliţiei, în care ar urma să se discute cu fiecare dintre aceştia, timp de câte 30 de minute, afirmă surse politice.

Conform surselor citate de News.ro, şedinţa coaliţiei ar urma să înceapă la ora 11.00, iar miniştri sunt chemaţi, pe rând, începând cu ora 13.00. Vor fi discuţii cu toţi miniştrii, dar pe rând, timp de 30 de minute cu fiecare.

Maratonul audierilor de miniștri

Toți miniștrii Guvernului Ciucă participă la un adevărat “maraton” de audieri în fața liderilor PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Florin Cîțu. Ordinea în care vor avea loc discuțiile:

13.00- ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu
13.30- ministrul Finanțelor, Adrian Câciu
14.00- ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu
14.30-ministrul Muncii, Marius Budăi
15.00 – ministrul Mediului – Tanczos Barna
15.30 – ministrul Agriculturii – Adrian Chesnoiu
16.00 – ministrul Energiei – Virgil Popescu
16.30 – ministrul Economiei – Florin Spătaru
17.00 – ministrul Sportului – Eduard Novak
17.30 – ministrul Familiei – Gabriela Firea
18.00 – ministrul Dezvoltării – Cseke Attila
18.30 – ministrul de Interne – Lucian Bode
19.00 – ministrul Sănătății – Alexandru Rafila
19.30 – ministrul Culturii – Lucian Romaşcanu
20.00 – ministrul Cercetării – Marcel Boloş

Guvernul Ciucă se pregătește de remanieri

Presa a scris săptămâna trecută că liderul PNL Florin Cîţu ar vrea să fie purtate discuţii atât la nivel de partid, cât şi în Coaliţie, despre o viitoare remaniere guvernamentală, potrivit unor surse politice liberale.

„Cîtu, dupa discuţii în interiorul partidului, se gândeşte la o discuţie serioasa despre remanieri în Guvern. PNL este pe creştere şi este un moment bun pentru a promova oameni buni şi noi în Guvern”, spun surse politice citate de Adevarul.

Florin Citu: “Cine nu poate să facă reformele să spună acum. Şi găsim oameni capabili”

Recent, liderul PNL afirma că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă înseamnă 30 miliarde de euro pentru economia României, iar cei care nu pot face reformele prevăzute în acest plan, să spună acum, pentru a fi găsiţi „oameni capabili”.

”PNRR înseamnă 30 miliarde de euro pentru economia României. Nu există nicio scuză pentru nimeni. Aceşti bani trebuie să ajungă la români. Cine nu poate să facă reformele prevăzute în PNRR să spună acum. Şi găsim oameni capabili”, spunea Cîţu, într-un mesaj pe Facebook.

Cine se află în pericol de remaniere

PSD a cerut conducerii PNL chemarea urgentă la discuţii a miniştrilor liberali care au restanţe în privinţa îndeplinirii jaloanelor din PNRR pentru primul trimestru al anului.

Miniștrii nominalizaţi de PSD sunt: Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Marcel Boloş, ministrul Cercetării și inovării şi Cătălin Predoiu, ministrul Justiției.

Surse PNL susţin că o verigă slabă din rândul garniturii de miniştri PNL este Daniel Cadariu, titularul de la Ministerul Antreprenortiatului şi Turismului.

Liberalii sunt nemulţumiţi de mai mulţi social-democraţi, pe lista posibilelor schimbări fiind Marius Budăi, ministrul Muncii şi Adrian Câciu, ministrul de Finanţe.

Budăi este ministrul căruia, deşi i s-a transmis inclusiv de premierul Ciucă să înceteze cu ideea renegocierii PNRR, social-democratul tot nu s-a conformat.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤