Încă puțin și scăpăm de pandemie! „E ultima strigare, dispare cu totul” Medicul Adrian Marinescu, vestea așteptată de toată lumea

Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balș” din Capitală, declarații surprinzătoare despre sfârșitul pandemiei în România:

„Sezonul rece care urmează e cam ultima strigare, în sensul că dispare cu totul”
Directorul medical al Institutului „Matei Balș” din Capitală a vorbit în cadrul unei apariții televizate despre cât se preconizează că va mai dura pandemia în România. Medicul Adrian Marinescu a declarat că este optimist în privința încheierii acestei perioade dificile și că se așteaptă ca sezonul rece să îi pună capăt.

Adrian Marinescu a făcut declarații surprinzătoare la un post de televiziune în privința pandemiei de coronavirus, în timp ce oficialii statului au intrat în panică din cauza creșterii alarmante a numărului de infectări. Specialistul în medicină a mărturisit că pandemia va lua sfârșit cel mai probabil în această iarnă, după calculele lui.

De asemenea, medicul a precizat că este optimist și își dorește că totul să se termine cât mai repede, fiind încrezător că acest lucru chiar va avea loc: „Eu cred că sezonul rece care urmează e cam ultima strigare, în sensul că dispare cu totul.

Dar e un moment greu pentru noi toţi(…). Eu sunt optimtist şi nici nu cred că aş putea gândi altfel, pe principiul că ce vrei să faci reuşeşti până la urmă. Poate îţi ia mai mult timp, mai puţin, dar reuşeşti până la urmă. Şi noi, medicii, ne gândim mereu la pandemie.”, a declarat directorul medical al Institutului „Matei Balș” din Capitală, în cadrul unei apariții tv.

Sorin Cîmpeanu, îngrijorat de apariția valului 4

Dacă Adrian Marinescu este optimist în ceea ce privește pandemia din România și consideră că mai este puțin până când cetățenii se vor putea bucura de relaxare totală, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, este de cu totul o altă părere, declarându-și îngrijorarea pentru situația actuală, mai ales în rândul școlilor.

Reprezentantul statului a tras și un semnal de alarmă în această privință, căci i-a sfătuit pe oameni să se vaccineze în număr cât mai mare, altfel pragul de infectare va fi în curând depășit: „Se păstrează trendul ascendent care, dacă nu înțelegem să respectăm regulile sanitare și importanța vaccinării, se va confirma matematic și este posibil ca în București, la jumătatea lunii octombrie, să ajungem la pragul de 6 la mie, prag de la care, din păcate, școlile vor trece în online până când rata de infectare va coborî. Eu am cifrele în față și mi-aș fi dorit să se micșoreze viteza de avans a ratei de infectare dar, din păcate, cifrele nu au confirmat acestă dorință.”, a declarat Sorin Cîmpeanu, într-o apariție recentă.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤