Infarctul dă primele semne cu o lună înainte, numai că nu știm să le recunoaștem. La ce trebuie să fim atenți.

DACĂ ÎN CAZUL BĂRBAȚILOR UN ATAC DE CORD ÎNSEAMNĂ O DURERE PUTERNICĂ ÎN PIEPT, CA O APĂSARE PUTERNICĂ, SUFOCANTĂ, LA FEMEI SIMPTOMELE SUNT DIFERITE, IAR ÎN ANUMITE CAZURI POȚI SĂ NU LE AI.

CARE SUNT SEMNELE UNUI INFARCT, LA FEMEI:

Senzație puternică de oboseală

Cu câteva zile sau chiar câteva săptămâni înaintea unui atac de cord, multe femei se simt obosite, ca atunci când urmează să se îmbolnăvească, însă fără febră, strănuturi sau tuse.

Dureri ușoare

Dacă bărbații simt o durere puternică în piept atunci când au un atac de cord, la femei durerea este ușoară și nu este localizată întotdeauna în zona inimii.

Durerile pot apărea în spatele sternului, între omoplați, în zona umeriloc, la gât sau chiar la mandibulă.

Transpiri mult, deodată

Și acesta este un semn al unui atac de cord: transpirația în cantitate mare, subită, fără să faci vreun efort fizic. De obicei acest semn este însoțit și de o piele care își pierde culoarea.

Amețeli și grețuri

Multor femei li se face rău înaintea unui atac de cord: simt amețeli, au stări de greață și chiar vomită. Un alt semn este și senzația că vor leșina.

Lipsa somnului și odihnei

Se poate întâmpla ca o femeie să nu mai poată dormi sau să doarmă foarte prost cu câteva săptămâni înaintea unui atac de cord. Totuși, acest simptom poate fi ușor confundat cu insomnia cauzată de stres.

Anxietate

Potrivit site-ului webmd.com, un alt semn al unui atac de cord este o anxietate apărută din senin – ”simți că urmează să se întâmple ceva îngrozitor”. Acesta este un semnal pe care corpul tău îl trage, ca să fii atent la ceea ce se întâmplă cu tine.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤