Ion Țiriac, propunere pentru Guvernul Orban: „Cu cine vorbești, că n-ai cu cine vorbi?”

Ion Țiriac a afirmat că este dispus să ofere treizeci de milioane de euro pentru construirea unei noi Săli Polivalente în București dar și pentru un stadion noul al Dinamo.

Totuși, acesta a pus o condiție! Cunoscutul om de afaceri dorește ca Guvernul să contribuie cu aceeași sumă iar construcția să se facă conform planurilor alese de el.

Acesta dorește să reproducă planurile unei săli din Statele Unite ale Americii.

”Spune-i dumneata Guvernului dumitale că mâine dimineață eu le pun 30 de milioane de euro pe masă și cinci hectare atât pentru un stadion Dinamo modernizat, cât și pentru o sală modernizată. Să vină ei cu 30 de milioane de euro, nu mai mult!

Ion Țiriac: Cu 60 de milioane, fac o sală polivalentă de 18-20.000 de locuri, dar o fac exact cum vreau eu!
Eu sunt extraordinar de inteligent când sunt prost. Când sunt prost, nu fac altceva decât să mă duc în Statele Unite, unde sunt vreo 500 de săli, și aleg: «Nu, nu, nu, nu, p-asta o vreau!». Nu există o capitală eurpeană care să n-aibă un lăcaș polivalent pentru expoziții, pentru sport. Dar cu cine vorbești, că n-ai cu cine vorbi?”, a afirmat Ion Țiriac.

Ion Țiriac, nemulţumit de creşterea pensiilor cu 14%. „Înseamnă că sunt miliardari”
Vestea bună primită de pensionari la începutul lunii septembrie nu avea să treacă neobservată. Spre exemplu, Ion Țiriac este nemulţumit de creşterea pensiilor cu 14 % şi a spus că el nu înţelege decizia Guvernului condus de Ludovic Orban. Mai mult decât atât, el a dat exemplul Franţei, care a crescut vârsta de pensionare, şi a atras atenţia politicienilor romani spunând că aceştia ar trebui să se gândească la viitor.

Guvernul roman a majorat pensiile de la 1 septembrie cu 14%, însă Ion Țiriac spune că nu înţelege decizia Executivului. „În 10 ani, de unde iei aceşti 14%?”, a întrebat el retoric în timpul unui interviu.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤