ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, consideră că Vladimir Putin nu este un răufăcător

Chiar în Săptămâna Mare, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a venit cu noi declarații șocante, prin care lasă de înțeles că Vladimir Putin nu ar fi un răufăcător.

Mai întâi, la începutul lunii aprolie, ÎPS Teodosie a afirmat că atât Vladimir Putin, cât și Dmitri Medvedev sunt ctitori ai multor biserici, astfel că nu îi putem numi răufăcători, pentru că le-au ordonat trupelor ruse să invadeze Ucraina.

„Domnul Vladimir Putin, care este atât de vehiculat în zilele acestea și văzut atât de negru, nu e negru asa cum îl prezintă toată lumea. Am spus și o spun, fără frică, este

cel mai mare ctitor la Sfântul Munte și la Ierusalim și în țara sa, și Vladimir Putin și Dmitri Medvedev sunt ctitori și am fost pe urmele lor în excursie și m-am minunat câte jertfe au facut și noi îi judecăm ca pe niște răufăcatori”, a spus ÎPS Teodosie.

Acum, Arhiepiscopul Tomisului a fost întrebat dacă mai are aceeași părere despre Vladimir Putin, ținând cont de câți oameni au murit în războiul din Ucraina.

„Pe la începutul războiului vorbeați despre Vladimir Putin că a adus foarte multe jertfe și că nu îl considerați răufăcător. Acum mai aveți aceeași părere?”, a fost

întrebat Arhiepiscopul Tomisului, iar răspunsul lui nu a întârziat să apară: „Ceea ce a adus, a rămas! Dar ce? A luat ctitoriile, le-a mitraliat? Nu! Nu a făcut nimic cu ele! Sunt aceleași”.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤