Israelul interzice zborurile: “Sigilam ermetic tara”

Ultima-ora-covid
Israelul a decis duminica sa interzica toate zborurile de pasageri, incepand de marti de la miezul noptii si pana la sfarsitul lunii ianuarie, pentru a opri raspandirea coronavirusului si a noilor sale tulpini, scrie ziarul israelian Haaretz.

Cabinetul a aprobat duminica oprirea zborurilor companiilor interne si externe pe o perioada de 14 zile, pentru transportul de persoane, deoarece autoritatile se tem de noile mutatii ale Covid-19.

Potrivit propunerii, avioanelor companiilor straine li se va interzice sa aterizeze in Israel, cu exceptia avioanelor de marfa, avioanelor pentru stingerea incendiilor si a zborurilor de urgenta medicala.

De asemenea, noile restrictii se aplica si companiilor aeriene interne ale caror zboruri vor avea loc doar in situatii exceptionale dar si companiilor aeriene private.

Astfel, avioanele vor putea parasi tara doar in scopuri de tratament medical in strainatate, pentru proceduri legale, inmormantari familiale sau pentru relocare.

Situatiile exceptionale vor fi aprobate de un comitet condus de directorii generali ai ministerelor sanatatii si transporturilor.

Premierul Netanyahu a tinut o sedinta sambata seara cu oficiali din Ministerul Sanatatii, Ministerul Transporturilor, Consiliul National de Securitate si Autoritatea Aviatiei Civile, unde s-a ajuns la un acord pentru interzicerea tuturor zborurilor de pasageri.

„Suntem inaintea intregii lumi. Nicio natiune nu a facut ceea ce urmeaza noi sa facem – sigilam ermetic tara”, a declarat premierul Netanyahu.

Acum, dupa ce au fost aprobate de cabinet, noile restrictii trebuie sa primeasca aprobare si din partea Comitetului pentru afaceri economice si a Comitetului pentru Constitutie, Drept si Justitie.

Decizia vine dupa ce guvernul a adoptat saptamana trecuta reglementari care impun tuturor persoanelor sosite pe aeroportul international Ben-Gurion sa prezinte un test de coronavirus negativ efectuat cu mai putin de 72 de ore inainte de aterizare.

Pana in prezent, Israelul a inregistrat 595.097 de cazuri si 4.361 de decese asociate cu Covid-19

➦ CITEȘTE ȘI... ➤