Kim Jong-un ameninţă din nou cu folosirea “preventivă” a armei nucleare

Liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, a reiterat că Phenianul ar putea folosi “preventiv” arma nucleară pentru a contracara forţe ostile, au relatat, sâmbătă, media oficiale, citate de AFP.

Pentru “a menţiune superioritatea absolută” a forţelor armate nord-coreene, ţara trebuie să fie capabilă “să controleze şi să contracareze preventiv orice încercări periculoase şi ameninţări, dacă va fi necesar”, le-a spus liderul unor ofiţeri superiori, conform agenţiei oficiale de presă KCNA.

Phenianul trebuie să continue să îşi dezvolte arsenalul pentru a dispune de o “forţă militară zdrobitoare pe care să nu o poată provoca nicio putere din lume”, a afirmat Kim Jong-un.

Este “colacul de salvare care garantează securitatea ţării noastre”, a spus el.

În timpul unei impozante defilări militare la 25 aprilie, el a afirmat că ar putea recurge la arsenalul nuclear dacă “interesele fundamentale” ale Coreii de Nord sunt ameninţate.

Kim Jong-un a reiterat afirmaţiile cu ocazia unei întâlniri cu militari de rang înalt în cadrul căreia a ţinut să salute munca depusă la parada militară de la 25 aprilie, organizată cu ocazia marcării a 90 de ani de la crearea Armatei Populare Revoluţionare a Coreii.

Cu această ocazie, au fost prezentate cele mai puternice rachete balistice intercontinentale (ICBM).

În ciuda sancţiunilor internaţionale severe, Coreea de Nord îşi continuă modernizarea armatei.

De la începutul anului, Phenianului e efectuat cel puţin zece teste, lansând în special o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) cu rază lungă de acţiune, pentru prima dată după 2017.

Coreea de Nord continuă să ignore propunerile de reluare a negocierilor lansate de Washington.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤