Klaus Iohannis: ”Avem speranţa ca până în vară să ieşim din pandemie”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că în România va fi vaccinată deja persoana numărul 1.000.000, iar campania de vaccinare “merge foarte bine”.

Iohannis a afirmat că, în opinia sa, campania de vaccinare merge foarte bine.

“Avem speranţa ca până în vară să ieşim din pandemie, sigur, cu vaccinarea şi cu respectarea restricţiilor până atunci”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a declarat că este nevoie ca banii europeni din Planul Național de Redresare și Rezilienta (PNRR) să fie investiți în sanatate, în locuri de munca și în școli.

Klaus Iohannis: ”Am avut o serie de discuții cu premierul, cu miniștrii pentru a găsi soluții pentru România, pentru români.

Tema principală a fost cum pregătim cel mai bine proiectele pentru planul de reziliență, unde avem la dispoziție peste 30 de miliarde de euro.

Sunt oportunități uriașe și vrem să le folosim. Vrem să folosim acești bani pe mai multe paliere. Sănătatea – are după părerea mea nevoie de investiții semnificative în spitale. Este nevoie de investiții importante în spitale noi, în spitalele existente, pentru a le face mai sigure pentru pacienți.

Fiindcă vorbim despre sănătate, fac o remarcă despre campania de vaccinare care merge foarte bine, suntem în continuare în topul european

și vom avea în zilele acestea persoana numărul un milion care va fi vaccinate. Cu toții avem speranța ca până în vară să ieșim din pandemie.

O a doua zonă unde sunt foarte hotărât să găsim soluțiile cele mai bune este zona locurilor de muncă. Este vital pentru noi toți să dezvoltăm mecanisme prin care dezvoltăm locuri de muncă, încurajăm antreprenorii să creeze locuri de muncă”.

Şeful statului a avut miercuri două şedinţe de lucru cu premierul Florin Cîţu şi cu mai mulţi membri ai Guvernului. La prima reuniune au participat şi viceprim-ministrul Dan Barna şi ministrul Sănătăţii,

Vlad Voiculescu, iar la cea de a doua – ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, şi ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui. scrie stirileprotv.ro

➦ CITEȘTE ȘI... ➤