L-au ucis chiar acum! Toată Rusia este în stare de șoc. Vladimir Putin e terminat

Forțele ucrainene anunță că un alt ofițer rus a fost eliminat în război. Momentan, Rusia nu a infirmat și nici nu a confirmat aceste informații,

însă un poet rus a cerut ca ofițerul ucis să fie decorat post mortem.

L-au ucis chiar acum! Toată Rusia este în stare de șoc. Vladimir Putin e terminat

Forțele ucrainene au anunțat că au eliminat încă un ofițer al armatei ruse. Concret, armata ucraineană spune că l-a eliminat pe locotenent-colonelul Denis Mezhuev, acesta fiind cel de-al 40-lea ofițer rus care și-a pierdut viața de la începutul războiului.

Rapoartele din Rusia și din Ucraina arată că acesta era comandantul Regimentului Brigăzii Motorizare Sevastopol și că a decedat în prima linie.

Momentan nu s-au oferit mai multe detalii cu privire la decesul său și Rusia nu a venit cu o confirmare concretă, însă poetul rus Andrey Kovalev a cerut ca lui Denis Mezhuev să i se acorde un postum pentru cea mai mare onoare a Rusiei.

”Pentru fapta sa, el este demn de titlul de Erou al Rusiei. Fiul său poate fi mândru de tatăl său”, se arată în mesajul poetului publicat pe rețeaua de socializare VK.

Rusia a înregistrat pierderi masive în Ucraina

Ediția în limba rusă a BBC a reacționat după ce a fost publicată o listă cu numele a cel puțin 1.083 de militari rusi care și-au pierdut viața în Ucraina. Potrivit publicației, un procent de peste 20% din aceștia erau ofițeri, de la sublocotenenți la generali.

Amintim că ediția în limba rusă a BBC continuă să realizeze știri în afara țării, după ce a suspendat temporar activitatea jurnaliștilor săi în Rusia din cauza legislației punitive în contextul războiului din Ucraina.

Așadar, surse oficiale ale publicației au transmis în urmă cu o zi numele a cel puţin 1.083 de militari ruşi care şi-au pierdut viaţa în Ucraina, dintre care 217 sunt ofiţeri, de la sublocotenenți la generali. Potrivit BBC, cifra respectivă constituie un procent de peste 20%.

Simultan, Radio Svoboda notează că aceste date privind pierderile suferite de armata rusă sunt departe de a fi complete, deoarece ultimul bilanț al pierderilor ruse a fost dat publicităţii la 25 martie, când Ministerul rus al Apărării a raportat 1.351 de militari ucişi în Ucraina.

De asemenea, forţele armate ale Ucrainei dau un număr mult mai mare de soldaţi ruşi ucişi pe teritoriul ţării lor, circa 18.300. Trebuie menționat că aceste date sunt greu de confirmat în mod independent în contextul ostilităţilor actuale.

La ora actuală, pe lista cu pierderi ruseşti a Ministerului rus al Apărării figurează 10 colonei, 20 de militari cu grad de locotenent-colonel, 31 cu grad de maior şi 155 cu grad de sublocotenent. Kievul susţine de asemenea că forţele sale au eliminat şapte generali ruşi, dar Moscova a confirmat doar decesul general-maiorului Andrei Suhoveţki

➦ CITEȘTE ȘI... ➤