Lavrov ANUNȚĂ că un acord cu Ucraina este aproape. ”Vrem să ajungem la pace cât mai curând”

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat miercuri că unele formulări pentru acorduri cu Ucraina sunt aproape de a fi convenite, în timp ce negociatorul Vladimir Medinsky spune că Rusia vrea să ajungă ”la pace cât mai curând”.

Serghei Lavrov a afirmat miercuri că un acord cu Ucraina este aproape de a fi convenit, cu un statut neutru pentru Kiev analizat „serios”, scrie The Guardian.

Cu toate acestea, el a declarat pentru postul de știri RBC că există și alte probleme importante, inclusiv utilizarea limbii ruse în Ucraina și libertatea de exprimare.

Lavrov a adăugat că Rusia nu vede niciun semn că Statele Unite sunt interesate de rezolvarea conflictului în curs.

Statele Unite au un rol decisiv în definirea poziției autorităților ucrainene, dar „azi nu vedem niciun interes din partea Statelor Unite de a rezolva rapid acest conflict”, a spus Lavrov.

Negociator rus: ”Vrem să ajungem la pace cât mai curând posibil”

Declarațiile lui Lavrov vin în timp ce negociatorul rus Vladimir Medinsky a declarat agenției de presă Interfax că discuțiile cu Ucraina sunt dificile și lente, dar Rusia își dorește ”sincer” pacea cât mai curând posibil.

„Negocierile sunt grele, merg încet. Desigur, ne-am dori ca totul să se întâmple mult mai repede, aceasta este o dorință sinceră a părții ruse. Vrem să ajungem la pace cât mai curând posibil”, a spus Medinsky.

„Avem nevoie de o Ucraina pașnică, liberă, independentă, neutră – nu membru al blocurilor militare, nu membru al NATO”, a adăugat el

➦ CITEȘTE ȘI... ➤