Liviu Dragnea va fi eliberat!

Vești bune pentru Liviua Dragnea! Tribunalul Giurgiu a admis joi cererea de eliberare condiţionată depusă de Liviu

Dragnea, ceea ce înseamnă că acesta este, oficial, liber. După ce judecătorii s-au adunat astăzi pentru a analiza situația deținutului, au decis ca acesta să fie eliberat.

Liviu Dragnea este liber
În prezent, Liviu Dragnea execută la Penitenciarul Rahova o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecţia Copilului Teleorman. Tribunalul Giurgiu a analizat azi cererea de eliberare condiţionată depusă de fostul lider al PSD Liviu Dragnea și a decis să-l elibereze pe acesta.

Fostul om politic și-a ispășit 2/3 din pedeapsă și a înaintat cererea de eliberare. Inițial, judecătorii de la Sectorul 5 au respins solicitarea, în timp ce magistrații au susținut că Liviu Dragnea nu prezintă dovezi concrete de îndreptare.

Condamnat definitiv pentru corupție în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, fostul lider PSD susținea că îndeplinește condițiile pentru eliberarea condiționată, motiv pentru care a înaintat cererea. El susținea atunci că “este disciplinat şi dă dovezi temeinice de îndreptare, pe tot parcursul executării pedepsei a avut un comportament bun, fiind recompensat în repetate rânduri şi fiind stăruitor în muncă – atât cât i s-a permis să muncească, a participat la activităţi culturale şi la cursuri educaţionale, a primit recompense şi credite”.

Dragnea, audiat prin videoconferință
În această zi mult așteptată a fost audiat și Liviu Dragnea, prin video conferință. Încă de la începutul dezbaterilor, avocata lui a fost foarte optimistă și a crezut cu tărie că cel pe care îl apără va primi un răspuns pozitiv de la judecători.

“Sperăm ca acest complet să elimine un subiectivism care s-a observat fără putință de tăgadă la fond. Îndeplinește toate condițiile legale, iar cererea de eliberare condiționată poate fi admisă fără probleme (…) Domnul Dragnea este un om pozitiv, care așteaptă în mod firesc o soluționare”, a spus Flavia Teodosiu, unul dintre avocații lui Dragnea.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤