Ludovic Orban: M-am retras de la șefia PNL ca să fie Iohannis președintele României

Ludovic Orban a făcut declarații la Palatul Parlamentului despre relația cu Klaus Iohannis. Liderul PNL a menționat că s-a retras din cursa pentru PNL, ca să devină Klaus Iohannis președinte.

Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a făcut declarații la Palatul Parlamentului și a menționat că relația cu Klaus Iohannis s-a desfășurat într-o manieră productivă. Liderul politic a ținut să

precizeze că, în trecut,  s-a retras din cursa pentru șefia PNL pentru ca Iohannis să poată avea șanse să devină președintele României.

„În această perioadă am avut un parteneriat cu Klaus Iohannis care a funcționat aproape fără cusur. Împreună am făcut lucruri extrem de importante pentru România, atât pe plan intern cât și extern. Am o relație care poate fi evaluata de orice cetățean.

După ce Iohannis mi-a spus că vrea să candideze la funcția de președinte al PNL, eu mi-am retras candidatura. Președintele care este ales de PNL trebuie să aibă principala calitate de a fi ales la alegerile prezidențiale.

M-am retras și l-am susținut pe Klaus Iohannis să fie președinte al României.” a declarat Orban.

Întrebat de presă dacă nu consideră că este momentul ca Iohannis să îl susțină în acest moment în cursa pentru șefia PNL, Orban a răspuns că președintele nu se va implica.

„Așa cum îl cunosc eu pe președintele României, nu se va implica în această campanie de alegere a președintelui PNL.” , a subliniat Ludovic Orban.

Ludovic Orban şi Florin Cîţu fac „turism electoral” înaintea alegerilor din septembrie. După ce ieri anunța că are nevoie de 24 de ore pentru a da toate argumentele care îl fac superior premierului

Florin Cîțu în cursa pentru șefia PNL, Ludovic Orban nu a pierdut nici astăzi ocazia de a se da în spectacol. S-a întâmplat la Iași, unde Orban a anunțat că este în mare viteză.

„Unii colegi îmi spun Duracell. Nu am nevoie de benzină. Am preluat partidul în stare destul de proastă și l-am dus în postura de a câștiga toate bătăliile și acum și alegerile”, a declarat Orban.

Replica a venit după ce Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, susţinător al premierului Cîţu, a afirmat, despre Ludovic Orban: ”Rolul domnului Orban a fost important în momentele

când am câştigat europarlamentarele, apoi cu preşedintele prezidenţialele. Dar benzina domniei sale se apropie de sfârşit când vorbim de capacitatea de a duce mai departe un partid la nivelul următor”.

Ludovic Orban a afirmat, chestionat vineri în vizita din judeţul Gorj, despre posibilitatea ca Florin Cîţu să câştige alegeri interne pentru

şefia PNL, că acesta este în faza în care trebuie să se convingă pe sine pentru a îi putea convinge şi pe ceilalţi. scrie romaniatv

➦ CITEȘTE ȘI... ➤