Mădălin Ionescu a mărturisit amărât ce înseamnă să ai un copil cu dizabilități. E dureros!

Mădălin Ionescu, relatări profunde despre afecțiunea fiului său. Prezentatorul televiziunii pătrunde într-o istorie de iubire alături de Cristina Șișcanu, împreună experimentând paternitatea, având-o pe Petra. Mădălin Ionescu se găsește acum la cea de-a doua uniune maritală, având și doi prunci din legătura anterioară cu Mihaela Coșerariu.

Cristina și Mădălin s-au intersectat în timpul colaborării lor la Antena Group. Deși au fost speculații în mass-media privind presupusa contribuție a jurnalistei la destrămarea căsniciei sale, Mădălin Ionescu a infirmat astfel de presupuneri. În cadrul emisiunii moderate de Mirel Curea, “Dosare de presă”, fostul gazdă de la Kanal D a discutat atât despre căsătoria cu Cristina cât și despre dilemele de sănătate ale fiului său, Filip. “M-am îndrăgostit nebunește. Nu am făcut public anunțul de despărțire. Am crescut copiii”, a divulgat Mădălin Ionescu despre partenera sa.

Vedeta tv împărtășește aceeași locuință cu soția sa și cei trei pici, Ștefania, Filip și Petra. Filip, singurul fiu al jurnalistului, se confruntă cu o dizabilitate severă, datorată varicelei. “Filip a fost lovit de ghinion, a fost un caz excepțional. Am depus eforturi considerabile pentru el, însă atunci când ai un copil care se zbate cu o tragedie, nu poți afirma că ai făcut tot ce trebuie… El nu prea mai poate fi sprijinit. Când neuronii sunt arși, ce poți face? Filip s-a născut într-o stare de sănătate perfectă, normală, dar a contractat virusul varicelei la vârsta de doi ani și jumătate, iar vaccinul nu era disponibil… În România nu exista, iar medicii nu erau suficient de bine informați… Acum, din punct de vedere fizic, el are încă multe din abilitățile unui individ normal. Dar mi-e dificil să-mi închipui că va fi integrat… El este incredibil de creativ!”, mărturisea Cristina Șișcanu.

Mădălin Ionescu, dezamăgit de guvernul român
Vedeta tv a afirmat că fiul său este un geniu autentic, însă pentru a atinge obiectivele dorite, trebuie să depună eforturi remarcabile. “Are un intelect de excepție, dar zonele vorbirii sunt rigidizate. Alte zone s-au dezvoltat. Trebuie să muncesc mult. Eu nu îl văd ca pe o povară”, a declarat Mădălin Ionescu. Deși Filip a progresa semnificativ datorită terapiilor complexe, Mădălin Ionescu afirmă că guvernul român nu oferă deloc sprijin tinerilor care se confruntă cu această problemă.

“Aceste persoane cu dizabilități sunt marginalizate. Filip este extrem de vulnerabil într-o țară precum România. El nu mai dorește să practice sport din cauza acestei decepții. O țară care nu manifestă compasiune față de cei vulnerabili este retrogradată. Există sechele ale epocii comuniste. Se înregistrează progrese, însă foarte lent”.

Mădălin Ionescu a subliniat că indiferent de afecțiunea sa, Filip posedă o mentalitate unică și se înțelege foarte bine cu părinții Cristinei Șișcanu, socrii jurnalistului.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤