Medeea Marinescu, mesaj emoționant despre Florin Piersic: „E un cuvânt pe care Florin îl iubește și pe care îl invocă des”

Pe platforma sa virtuală, Medeea Marinescu a difuzat un comunicat, pe țarâm digital, în lumina problemelor de sănătate pe care le înfruntă maestrul Florin Piersic.

Marinescu a exprimat admirația sa față de Piersic, îndeosebi pentru tenacitatea și pasiunea lui față de arta dramatică.

„Înainte de a păși în lumina reflectoarelor, pe 8 aprilie, în Cluj. Am fost întotdeauna impresionată de hotărârea și devotamentul lui față de acest domeniu. El își demonstra pasiunea prin fiecare reprezentație, fiecare turneu, fiecare apariție în public. Același spirit de luptă îl manifestă și acum. Un cuvânt pe care Florin îl îndrăgește și-l invocă des: nădejde. Și nădejdea alimentează hotărârea și pasiunea. Poate că aceasta este lecția pe care fiecare dintre noi trebuie să o asimileze, să o înțeleagă și să o transforme în realitate”, a transmis Medeea Marinescu.

În ceea ce privește starea de sănătate a lui Florin Piersic, au fost raportate îmbunătățiri ușoare de către reprezentanții Centrului Medical Foișor din București, unde actorul este internat în prezent.

Potrivit doctorului Șerban Dragosloveanu, administrator interimar al instituției, starea generală a actorului este în ameliorare, acesta putând chiar să se ridice în picioare la marginea patului.

„Evaluarea stării de sănătate a pacientului Florin Piersic, efectuată în dimineața zilei de 11 mai 2024, indică o îmbunătățire a parametrilor biologici și o ameliorare a stării generale. Procesul de mobilizare activă a pacientului a început, acesta manifestând cooperare și chiar a reușit să se ridice în picioare la marginea patului după săptămâni de imobilizare”, a precizat Dragosloveanu.

În același context, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a confirmat că Florin Piersic se simte ușor mai bine.

Florin Piersic a fost transferat joi după-amiază de la Institutul de Boli Infecțioase „Matei Balș” la Spitalul Clinic de Ortopedie Foișor pentru a i se efectua o intervenție chirurgicală la genunchi. Ilustrul actor a fost însoțit în ambulanță de partenera sa de viață, Anna Török.

Reprezentanții Spitalului Clinic de Ortopedie-Traumatologie și TBC Osteoarticular București au declarat că la momentul internării, starea generală a pacientului era gravă.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤