Mesajul emoționant care apare în parbrizul mașinilor venite din Ucraina

În ultimele zile, tot mai multe mașini de Ucraina circulă pe străzile din București. Unele dintre ele afișate în parbriz foi cu un mesaj emoționant pentru forțele militare.

Pe o stradă din București, trecătorii au observat o mașină neagră, cu geamuri fumurii și numere de Ucraina, ce avea scris, atât pe parbriz, cât și pe lunetă, geamul din spate, „дети” (deti).

Este vorba despre cuvântul rusesc pentru „copii”. Iar acest cuvânt îl au scris pe foi afișate în parbriz ori direct pe mașină mulți dintre șoferii care au părăsit țara vecină.

Și nu este un caz singular. Reporterii din Ucraina au observat același afișaj pe mașinile care străbat drumurile țării

vecine, pline de checkpointuri și pericol. Este vorba de un nou fenomen.

Mulți ucraineni plecați cu mașina vor să rămână în București pentru câteva zile, sperând că situația se va calma.

„Suntem din Hmelnițki, aproape de România. Ne-am luat o săptămână de cazare într-un apartament de tip Airbnb. Mai avem opțiunea de a prelungi pentru o săptămână.

Dacă vor continua problemele, o să căutăm un apartament”, spune o refugiată. Ea a venit împreună cu fetița de 3 ani, cu un grup de colege de muncă, care au plecat deja spre Ungaria.

„Eu rămân aici. Sper totuși să nu fie nevoie de mai mult”, speră ea.

Bilanțul Poliției de Frontieră. Câți ucraineni au intrat în România
Poliţia de Frontieră anunţă miercuri dimineaţă că 28.888 de cetăţeni ucraineni au intrat în ţară marţi, în scădere cu 2,5 % faţă de ziua precedentă.

„În data de 08.03.2022, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 74.709 de persoane,
dintre care 28.888 cetăţeni ucraineni (în scădere cu 2,5 % faţă de ziua precedentă).

Pe la frontiera cu Ucraina au intrat în Romania 10.601 cetăţeni ucraineni (în uşoară scădere cu 1,5%), iar pe la cea cu Republica Moldova au intrat 16.465 cetăţeni ucraineni (scădere cu 3,5%). Pe sensul de ieşire din România au efectuat formalităţile 87.666 de persoane, dintre care 25.506 cetăţeni ucraineni (scădere de 3,9%)”, transmite Poliţia de Frontieră.

De la declanşarea acestei crize, până la data de 08.03.2022, ora 24.00, la nivel naţional, au intrat în România 319.969 cetăţeni ucraineni şi au ieşit 234.369 cetăţeni ucraineni

➦ CITEȘTE ȘI... ➤