Mesajul pe care Călin Popescu Tăriceanu îl are la înmormântarea lui Răzvan Ciobanu

„Dumnezeu să-l odihnească pe Răzvan Ciobanu!” își începe președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, un lung mesaj postat joi pe Facebook, prilejuit de vestea tristă, care, spune el, „ne-a înnegurat chiar perioada sărbătorii Pascale”: moartea designer-ului vestimentar într-un tragic accident rutier. Liderul ALDE invocă acest eveniment pentru a lansa o discuție pe o altă temă: consumul de droguri în România.

Călin Popescu Tăriceanu spune că drogurile nu reprezintă „o temă pe care să o ascundem sub preș” și recunoaște că „politicul nu s-a implicat suficient de mult, pentru că oamenii politici evită din instinct să-și asocieze numele cu problematici ale așa-numitelor grupuri indezirabile social, cum sunt percepuţi consumatorii de droguri, cerșetorii ori practicantele prostituției”.

În acest context, liderul ALDE amintește și de propunerea legalizării canabisului în scop medical și de interzicerea etnobotanicelor ori crearea așa-numitelor „camere de consum supravegheat”  și spune că aceste probleme pot fi discutate, analizate cu specialiștii, pot fi transpuse în practică, dar reclamă modificări de legislație și implicarea mai multor ministere: Ministerul Sănătăţii, MAI, Ministerul Muncii, Ministerul Justiției, Ministerul Finanţelor etc. În acest context, Călin Popescu Tăriceanu spune că unor ONG-uri care s-ar implica în acest probleme le-ar putea fi acordat statutul de instituții de utilitate publică, ceea ce le va asigura sprijinul statului. „Dorim să avem alături de noi în această cruciadă pe reprezentanții bisericii, de orice confesiune ar fi ei, și marile companii românești sau străine care au programe consistente de responsabilitate socială”, scrie președintele Senatului.

„Vrem ca școlile copiilor noștri să fie izvoare de știință și educație, nu mici Woodstock-uri prin care joint-urile să treacă din mână în mână în pauze”, pledează Călin Popescu Tăriceanu. El are un apel și pentru patronii de discoteci și cluburi: „Patroni de cluburi și discoteci, nu mai închideți ochii la consumul de droguri sau excese alcoolice! Unii dintre tinerii care cad sub mesele clubului vostru ar putea fi chiar copiii voștri!”

➦ CITEȘTE ȘI... ➤