Mihai Gâdea a descoperit un nou caz șocant la ATI Mureș. ”Era legat de pat și-i implora să-i dea drumul” Preluat de pe https://news-stiri.com

Unul dintre cei mai buni cardiologi din România, și anume, profesorul universitar Benedek Imre, a vorbit la Sinteza Zilei despre drama trăită de fratele lui, profesor doctor Benedek Istvan, cel care a efectuat primul transplant de măduvă la un bolnav adult în ţară şi care a decedat de coronavirus fiind legat de pat la ATI Mureş.

Mihai Gâdea a descoperit un nou caz șocant la ATI Mureș
Menționăm că profesorul universitar Benedek Istvan, coordonator al Secției Clinice de Hematologie și Transplant Medular a Spitalului Clinic Județean, profesor universitar la Facultatea de Medicină din cadrul Univeristății de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș, a decedat la 1 septembrie, după ce a fost diagnosticat cu coronavirus.

”Fratele meu a fost legat de pat și este real că familia posedă un film în care se vede că fratele meu vorbește coerent, expune părerea și roagă să fie dezlegat. Acest lucru nu se întâmplă. Noi acest film nu-L vom difuza pentru că este…

Amintim că Benedek Istvan este medicul care a realizat primul transplant de măduvă din România. Acest lucru se întâmpla în luna septembrie 2001, iar în anul 2003 a efectuat primele transplanturi la bolnavi cu leucemie acută. Sub conducerea lui, în calitate de şef al Secţiei Clinice de Hematologie a Spitalului de Urgenţă Mureş, s-a înfiinţat în 2001, Compartimentul de Transplant Medular, unde s-au efectuat operaţii de transplant autolog cât şi alogen pentru leucemii acute, boala Hodgkin, limfom malign non-Hodgkin, mielom multiplu, leucemie limfatică cronică, leucemie granulocitară cronică, scleroză multiplă şi boli autoimune.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤