Noi gafe uriașe ale lui Biden: A spus că SUA a oferit rachete Javelin Rusiei și a remarcat rezistența „Ungariei”

Joe Biden a făcut gafe uriașe în timpul ultimului discurs, privind ajutoarele acordate Ucrainei de către SUA. Președintele american a spus că Statele Unite „s-au asigurat că Rusia are rachete Javelin” și a remarcat rezistența „Ungariei” la invazia rusă.

Biden a ținut un discurs de 16 minute, marți, la o fabrică din Alabama care produce rachete antitanc.

„Înainte de atacul Rusiei, ne-am asigurat că Rusia are rachete Javelin și alte arme pentru a-și întări apărarea, astfel încât Ucraina să fie pregătită pentru orice situație”, a spus Biden, potrivit New York Post.

Totuși, din declarațiile lui Biden reiese că președintele american știa că SUA înarmează, de fapt, guvernul Ucrainei și nu Kremlinul, identificând corect națiunea beneficiară în anumite momente ale discursului, notează New York Post.

Ulterior, Biden a mai făcut o gafă, încurcând Ucraina cu Ungaria. „Cu doar câteva zile în urmă, Wall Street Journal a citat un tânăr luptător maghiar care spunea: <<Fără rachete Javelin, ne-ar fi fost foarte greu să oprim inamicul să înainteze>>”.

Președintele american, care împlinește 80 de ani în acest an, și-a început discursul, în mod ironic, cu o glumă despre tendința sa de a gafa în declarații.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤