O Fostă Angajată De La BCR A Fost Salvată De Leucemie De Un Necunoscut! Când Medicii Nu-I Mai Dădeau Nicio Șansă, Un Bărbat Din Germania S-A Oferit Să O Ajute! De 8 Ani De Zile Trăiește Cea Mai Frumoasă Poveste

O Fostă Angajată De La BCR A Fost Salvată De Leucemie De Un Necunoscut! Când Medicii Nu-I Mai Dădeau Nicio Șansă, Un Bărbat Din Germania S-A Oferit Să O Ajute! De 8 Ani De Zile Trăiește Cea Mai Frumoasă Poveste

O fostă angajată a BCR a fost salvată de leucemie de un necunoscut. Fiind diagnosticată cu o formă gravă a bolii, singura ei șansă era un transplant de celule stem. După transplant a fost declarată vindecată și trăiește cea mai frumoasă poveste

Elena Grierosu a fost diagnosticată în anul 2011 cu leucemie acută mieloblastică.

„Totul a început cu o stare de oboseală”, își amintește femeia.

O iubitoare a florilor, o împătimită a grădinăritului, a pus inițial starea de oboseală pe seama activităților sale prin jurul casei. S-a odihnit o vreme, dar începea să slăbească. Devenea din ce în ce mai neputinciosă. Într-o zi, a observat că pe corpul ei apăruseră niște mici vânătăi. Nu s-a gândit nicio secundă că acesta avea să fie primul semn că suferă de o boală care ucide mii de persoane. Un set de analize făcut la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași a îngenunchiat-o. A aflat că are leucemie, o formă de cancer a sângelui sau a celulelor sangvine.

În anul în care a aflat că suferă de cancer a rămas și fără locul de muncă de la bancă

Elena Grierosu este fostă angajată a BCR. În anul 2011, reprezentanții băncii au făcut restructurări, iar femeia a rămas fără loc de muncă. Activă de fire, implicată în meseria ei, vestea că și-a pierdut locul de muncă a întristat-o nespus. A încercat să treacă peste și a refulat în activitățile gospodărești.

„Pupam florile toată ziua, mă bucuram de familia mea. Grădinăream și încercam să caut frumosul în orice, cu toate că mă afectaseră enorm cele întâmplate la locul de muncă. În ultima perioadă, cu vreo câteva săptămâni înainte de a fi diagnosticată cu leucemie, începeam să mă simt din ce în ce mai slăbită. Oboseam și când urcam scările. Mă gândeam că e din cauza faptului că sunt activă prin jurul casei”, își amintește Elena Grierosu.

„Doamna doctor a venit în salonul meu, s-a așezat în genunchi și mi-a spus că am leucemie”, spune Elena Grierosu

Într-o lună de zile, Elena a slăbit 11 kilograme. Familia a început să se îngrijoreze și a insistat ca femeia să meargă la un control. Într-o dimineață, s-a prezentat la spital și și-a făcut un set de analize. Aștepta rezultatul pe care urma să-l primească a doua zi. Fiica ei, văzând că Elena se simte din ce în ce mai rău, a dus-o la spital.

„Am ajuns la UPU și mi-am făcut analizele. Am așteptat câteva ore rezultatul, iar o doamnă doctor a venit la mine în salon și mi-a spus că trebuie să le repet, pentru că ceva nu este în ordine. Mă speriasem puțin, dar m-am încurajat că nu poate fi nimic grav, pentru că nu avusesem niciodată vreo boală. În alte câteva ore, aceeași doamnă doctor a revenit în salonul meu, s-a așezat în genunchi și mi-a spus că am leucemie. Mi-a spus că se vindecă, dar eu știam că nu e așa”, mai spune Elena Grierosu.

Elena, femeia frumoasă și îngrijită, s-a transformat complet într-un an: „Mi-a căzut părul de 3 ori”

După ce a fost diagnosticată cu leucemie, Elena a făcut ședințe de chimioterapie timp de un an de zile. Dintr-o femeie frumoasă, care se bucura de flori, de soare și trăia fericită alături de familia sa, într-un an de zile, chipul ei era de nerecunoscut. Soțul ei, omul care i-a jurat iubire eternă, i-a fost mereu alături și, lângă patul din salonul de la Spitalul „Sf. Spiridon” din Iași, Elena avea mereu un umăr pe care să-și verse lacrimile.

„Mi-a căzut părul de 3 ori. Chiar râdeam că doctorița spunea că-mi va crește părul creț și colorat și așa a fost. A fost un an greu, un an în care stăteam mai mult în spital decât acasă. Vedeam pacienți scoși pe targă, înveliți într-un cerșaf alb, oameni care s-au stins și și-au lăsat familia îndurerată. Eu nu voiam să-mi părăsesc soțul și copila. Mai aveam de scris povești împreună”, adaugă Elena Grierosu.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤