O nouă pandemie ameninţă omenirea. Este comparată cu ciuma bubonică

O nouă pandemie ameninţă omenirea. Este vorba despre Candida Auris. Potrivit oamenilor de ştiinţă, această ciupercă asemănătoare drojdiilor poate fi fatală.

O nouă pandemie ameninţă omenirea. Avertismentul experţilor
Candida Auris provoacă febră, frisoare, chiar şi infecţii ale sângelui. Experţii avertizează că această ciupercă poate fi fatală. Candida Auris poate rămâne pe orice suprafețe o perioadă prelungită de timp şi poate rezista la aproape orice substanță folosită împotriva ei,

În ultimii ani, în spitalele din toată lumea au fost detectate focare de Candida Auris. Johana Rhodes, epidemiolog la Imperial College din Londra, s-a confruntat cu un focar de Candida Auris în 2016. Ea spune că ciuperca este incredibil de periculoasă.

Distribuie
„Unul dintre lucrurile care fac ca această Candida auris sî fie atât de înfricoșătoare este faptul că poate rămâne pe suprafețe neînsuflețite perioade lungi de timp și rezistă la orice arunci asupra ei”, a declarant Rhodes publicației New Scientist, citat de evz.

Cei mai expuşi sunt cei care lucrează în spitale. Aceştia riscă să se infecteze cu ciuperca inclusiv de pe echipamentele medicale. Potrivit Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Marea Britanie, Candida Auris a fost detectată la toate grupele de vârstă.

Un expert al CDC susţine că mai există o legătură între Candida auris cu Moartea Neagră, dat fiind faptul că are o legătură cu igiena precară, scrie ziarul britanic Express.

Moartea Neagră a fost o pandemie de ciumă bubonică care a apărut în Africa și Eurasia în perioada 1346-1353. Este cea mai fatală pandemie înregistrată în istoria omenirii, ducând la moartea a 75-200 de milioane de oameni, atingând vârful în Europa între 1347 și 1351. Ciuma bubonică este cauzată de bacteria Yersinia pestis, care putea cauza de asemenea ciuma septicemică sau ciuma pneumonică.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤