O saptamana de furtuni magnetice va acoperi Pamantul intre 20 mai si 27 mai 2022. Incepe o perioada grea pentru oameni

Furtuna geomagnetica este o perturbare temporara a magnetosferei cauzata de perturbari ale materiei

interplanetare. O furtuna geomagnetica este o componenta majora a vremii spatiale si este cauzata de unda de soc a vantului solar care interactioneaza cu campul magnetic al Pamantului.

Aceste fulgerari sunt, de fapt, paturi uriase de energie. Acestea afecteaza clima Pamantului si bunastarea locuitorilor planetei noastre.

O saptamana de furtuni magnetice va acoperi Pamantul intre 20 mai si 27 mai 2022. Incepe o perioada grea pentru oameni

MARE ATENȚIE!

Urmatoarea furtuna magnetica va fi pe 18 mai. Nu va fi puternica – doar doua puncte si poate da unei

persoane dureri de cap. Fluctuatiile geomagnetice de aceeasi putere pot fi observate pe 19 mai. Pe 20 mai incepe o perioada in care oamenii se pot plange de probleme de sanatate, puterea furtunilor magnetice va creste la trei puncte. In perioada 20 mai – 23 mai, furtunile magnetice de trei magnitudini vor avea un impact negativ asupra sanatatii umane.

Cea mai periculoasa este perioada 24-27 mai. Pe 24 mai 2022, o furtuna magnetica de cinci magnitudini va acoperi Pamantul. Poate provoca dureri de cap, greata, ameteli si alte probleme. Pe 25, 26 si 27

mai, furtuna magnetica a fost estimata la patru puncte. Asta nu inseamna ca te poti relaxa, impactul este foarte puternic.

Meteorologii au spus in repetate randuri ca nu exista o modalitate universala de a face fata furtunilor magnetice, dar exista sfaturi care ii vor ajuta sa supravietuiasca mai usor. In timpul perioadei de furtunilor magnetice, trebuie sa retineti ca cel mai sigur loc pentru tine este casa ta. In aceasta

perioada este mai bine sa nu conduceti masina, acest lucru poate duce la consecinte nefaste. Cel mai bine este sa refuzati sa va aflati in camere intunecate si in transportul public.

Aerisiti camera cat mai des posibil. De asemenea, trebuie sa beti mai multa apa. Incercati sa treceti la o dieta sanatoasa, renuntati la alimentele nesanatoase. Un alt sfat care va poate ajuta este sa evitati munca fizica grea. Daca starea dumneavoastra de sanatate se inrautateste, trebuie neaparat sa consultati un medic.

Ce se stie despre puterea furtunii magnetice de dupa luna plina din 16 mai 2022

Daca te uiti la indicele de activitate al eruptiilor solare, poti vedea ca se incadreaza din nou in sectorul portocaliu. Se stie ca de pe 16 mai 2022 vor fi inregistrate noua rachete de semnalizare de clasa C la soare.

După data de 16 mai 2022, adică de azi, situatia geomagnetica se va inrautatit din nou. Cu toate acestea, potrivit expertilor, loviturile slabe nu vor atinge pe nimeni. Nu trebuie sa va faceti griji, mai ales pentru persoanele dependente de vreme.

In timpul zilei, perturbatiile moderate ale campului geomagnetic al pamantului la nivelul a trei puncte vor fi constante. Plangerile privind bunastarea apar numai atunci cand puterea unei furtuni magnetice este estimata la patru puncte sau mai mult. Exista o alta prognoza care a fost publicata de oameni de stiinta din Marea Britanie. Ei cred ca activitatea geomagnetica va scadea spre sfarsitul lunii si, deja, pe 25 mai 2022, nu vor mai fi furtuni magnetice.

Cum sa preveniti sanatatea proasta in timpul furtunilor magnetice

In aceste zile, toti cei care sufera de obiceiuri proaste ar trebui sa renunte la ele. Nu fumati si nu beti alcool.

Bea multa apa, poti include si infuzii de plante in dieta.

In aceste zile trebuie sa mananci multe fructe si legume.

Trebuie sa stai mai mult in aer liber.

Evitati exercitiile fizice intense.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤