Petr Kellner, proprietarul PRO TV a decedat într-un teribil accident aviatic

Miliardarul Petr Kellner, cel mai bogat om al Republicii Cehe, a fost ucis într-un accident de elicopter din Alaska. Acesta era proprietarul PRO TV pe care l-a cumpărat anul trecut și de tine holdingul PPF. Grupul financiar al Kellner, PPF, a declarat luni că cinci persoane au murit în urma accidentului și că circumstanțele erau investigate.

Cotidianul american New York Times anunţă că miliardarul ceh Petr Kellner se află printmre victimele unui accident de elicopter în Alaska, alături de încă patru persoane, unde se afla la schi.

Patronul PRO TV, Petr Kellner a murit în urma unui teribil accident aviatic
În noiembrie 2020, Kellner avea o valoare netă estimată de 19 miliarde de dolari. A devenit absolvent la Universitatea de Economie din Praga în 1986. Kellner a devenit unul dintre fondatorii Grupului PPF și a fost președinte între 1998 și 2007. Un accident de elicopter din Alaska sâmbătă a dus decesul a cinci persoane, inclusiv una dintre cele mai bogate persoane din Europa, după ce elicopterul a căzut în timpul a ceea ce autoritățile spun că este probabil o excursie de helișciu în țară.

Printre victime s-a numărat Petr Kellner, cel mai bogat rezident al Republicii Cehe, care și-a făcut averea vânzând rechizite de birou și cumpărând apoi o participație la cea mai mare companie de asigurări din țară, potrivit Forbes . Site-ul de știri l-a plasat printre cei mai bogați 70 de oameni din lume în 2020.

Departamentul de Siguranță Publică din Alaska a declarat că salvatorii au recuperat cadavrele lui Kellner și ale altor patru persoane: Gregory Harms, 52 de ani, din Colorado, Benjamin Larochaix, 50 de ani, din Republica Cehă, Sean McManamy, 38 de ani, din Girdwood, Alabama, și Zachary Russell , De 33 de ani, din Anchorage, care pilota elicopterul.

O altă persoană este în stare gravă la spital
O a șasea persoană, care nu a fost numită până duminică seara, ora locală, se afla în stare gravă, dar stabilă și era tratată la un spital din zona Anchorage. O echipă de salvare nu a găsit alți supraviețuitori. Autoritățile au declarat că echipa de salvare a fost trimisă să recupereze elicopterul Airbus AS350 B3 în jurul orei 22:00, ora locală, sâmbătă seara, lângă ghețarul Knik, la aproximativ 60 de mile nord-vest de Anchorage.

Russell a fost angajat de Soloy Helicopters, un purtător de cuvânt al companiei confirmat pentru The Washington Post. Oficialii au spus că ținuta cu sediul în Wasilla deținea elicopterul. Consiliul Național pentru Siguranță în Transporturi va investiga incidentul, potrivit Departamentului pentru Siguranță Publică din Alaska.

Petr Kellner a cumpărat postul de televiziune PRO TV pentru o sumă uriașă
Potrivit anunțului, tranzacția a primit aprobarea AT&T, cel mai mare acționar al CME după fuziunea cu Time Warner. Vânzarea a fost finalizată la mijlocul anului 2020. Asta după ce a primit toate aprobările necesare.

Conform clauzelor acestui contract, deținătorii acțiunilor comune din clasa A, emise și restante, vor primi 4.58 USD pe acțiune. Această evaluare reprezintă o majorare de aproximativ 32% din prețul acțiunilor CME. Asta înainte de anunțul din 25 martie 2019, referitor la inițierea unui proces de explorare și evaluare al posibilelor strategii alternative de către Companie.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤