Petrică Mîţu Stoian a primit titlul de Cetăţean de Onoare, post mortem, în Mehedinţi

Petrică Mîţu Stoian a primit titlul de „Cetăţean de Onoare, post-mortem”, în judeţul Mehedinţi.

Ceremonia a avut loc în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean de săptămâna trecută.

Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi a spus că acest titlu vine în semn de omagiu pentru activitatea artistică a lui Petrică Mîţu Stoian. Surorile artistului sunt cele care au ridicat distincţia.

”Le mulțumesc celor două surori ale artistului, doamnelor Maria Tarchila și Domnica Vârvesc pentru că au fost alături de noi la momentul omagial și au primit placheta de onoare, ca semn al aprecierii pentru activitatea artistică a interpretului Petrică Mîțu Stoian, pentru promovarea județului Mehedinți și a tradițiilor din zona de nord prin intermediul pieselor sale.

Din păcate, maestrul Petrică Mîțu Stoian a plecat mult prea devreme dintre noi, în urmă cu trei săptămâni. Mai avea multe de spus în muzica populară, mai avea multe de dăruit Mehedințiului și întregii țări! Tot în semn de omagiu, în cadrul ședinței a fost proiectat un clip care a cuprins declarații și melodii de suflet ale cântărețului de muzică populară, cântece în care artistul a elogiat județul Mehedinți și obiceiurile zonei în care s-a născut. Odihna veșnică, Petrică Mîțu Stoian!”, a declarat Aladin Georgescu, preşedintele CJ Mehedinţi.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤