Pfizer începe testele pe copii între 12 şi 15 ani, în studiile clince pentru vaccinul anti-COVID Citeşte întreaga ştire: Pfizer începe testele pe copii între 12 şi 15 ani, în studiile clince pentru vaccinul anti-COVID

Compania americană Pfizer a anunțat vineri că a încheiat înscrierea copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani într-un studiu clinic privind serul împotriva coronavirusului, scrie Spotmedia, care citează The Guardian.

În studiul Pfizer, care a fost anunţat încă din luna octombrie, au fost incluși peste 2.000 de copii, a transmis o purtătoare de cuvânt. Vaccinurile Pfizer/ BioNTech şi Moderna, care sunt aprobate pentru utilizare în SUA şi Uniunea Europeană, nu sunt administrate copiilor cu vârste sub 16, respectiv 18 ani, din cauza lipsei informaţiilor din studii.

Luna trecută, Moderna a început, de asemenea, un studiu pentru a-şi testa vaccinul, pentru care este folosită o tehnologie similară Pfizer, pe adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani.
Copiii infectaţi cu SARS-CoV-2 rareori au simptome severe, dar asta nu înseamnă că nu pot răspândi virusul. Nu este clar nici dacă cei vaccinaţi împotriva COVID-19 pot transmite sau nu boala.

40 de milioane de doze de vaccin anti-COVID pentru țările sărace
Vineri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a spus că a ajuns la un acord cu Pfizer pentru livrarea de vaccin în ţările sărace.

Este vorba despre 40 de milioane de doze de vaccin anti-COVID. Acestea vor fi livrate prin programul COVAX, creat de OMS pentru distribuirea de astfel de produse în lume, cu accent pe ţările sărace.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤