Povestea singurei victime ucise de flăcări în tragedia de la Petromidia. Iulian Atanasiu avea 32 de ani și la ora 14.00 ieșea din tură

Tragedia din cursul zilei de vineri de la Rafinăria Petromidia s-a soldat cu cinci angajați răniți iar un bărbat și-a pierdut viața, în urma puternicei explozii.

Deflagrația a fost urmată de un incendiu mistuitor, care a făcut dificilă căutarea bărbatului. În cele din urmă acesta a fost găsit fără suflare în apropierea locului exploziei.

Numele bărbatului care și-a pierdut viața în urma tragediei de la Rafinăria Petromidia de la Năvodari de vineri este Iulian Atanasiu, în vârstă de 32 de ani, care a lăsat în urmă o soție și un copil mic, potrivit Antena 3.

La momentul exploziei, Iulian Atanasiu mai avea o oră și jumătate până la finalul turei
Acesta a intrat pe tură la locul de muncă dimineața, în schimbul 1, iar la ora 14:00 urma ca Atanasiu să fie înlocuit. Din păcate, acesta nu a mai apucat să își termine tura și să își revadă familia, deoarece vineri la ora 12:30 s-a petrecut explozia puternică de la Rafinăria Petromidia Năvodari, explozie care a fost urmată de un incendiu violent. Iulian Atanasiu s-a căsătorit acum trei ani și avea un copil mic. Soția sa lucrează tot pentru Rompetrol.

Ultima postare de pe Facebook a acestuia a fost făcută joi dimineață, la ora 6 dimineața, la începutul turei de la locul de muncă. „Cine se trezește de dimineață… Lucrează în ture!”, a scris Atanasiu.

„Nu e eroare umană, un echipament a cedat”, a spus directorul Rompetrol
Directorul general al Rompetrol Rafinare, Felix Crudu, a povestit modul tragic în care salvatorii l-au găsit pe Iulian Atanasiu, care fusese dat dispărut în momentul exploziei.

„Suflul propagat a generat încă trei focare. Din nefericire, unul dintre colegii care opera în zonă a fost prins de suflul acestei explozii. În timpul intervențiilor s-au făcut eforturi disperate de a-l găsi. Au intrat echipați cu echipament special de protecție împotriva focului. Într-un final am reușit să-l găsim, din păcate nu s-a mai putut face nimic”, a declarat Crudu.

De asemenea, directorul Rompetrol Rafinare a precizat că urmează să se facă investigații, că s-a acționat conform planului de urgență, și că este vorba despre un echipament care a cedat, nicidecum despre o eroare umană.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤