Președintele Ucrainei a anunțat că nu va accepta un ultimatum din partea Rusiei.

De asemenea, Volodimir Zelenski a mai adăugat faptul că orașele cheie din țara sa nu vor accepta să fie ocupate de Vladimir Putin.

Rusia a dat ultimatum Ucrainei să predea Mariupolul asediat, invocând „catastrofa umanitară teribilă’.

Moscova le-a cerut astfel forțelor ucrainiene din orașul invadat să depună armele și să părăsească zona.

Ei bine, Zelenski a spus că Ucraina nu va accepta un ultimatum și că orașele cheie nu vor ocupate de președintele Rusiei.

„Avem un ultimatum cu puncte în el. ‘Urmaţi-l şi apoi noi vom pune capăt războiului’. Ucraina nu poate accepta niciun ultimatum din partea Rusiei’, a declarat Zelenski într-un interviu difuzat de site-ul de ştiri Suspilne.

Rusia a dat ultimatum Ucrainei să predea Mariupolul asediat, invocând „catastrofa umanitară teribilă’. Așadar, Moscova le

cere forțelor din orașul bombardat să depună armele și să plece din zonă. Oficialii au transmis că așteaptă un răspuns de

la țara vecină până luni, 21 martie, ora 04:00 dimineața, ora României. De asemenea, Rusia le-a mai spus că civilii vor putea ieși din oraș în siguranță, dacă vor depune armele.

Ei bine, Volodimir Zelenski a spus luni, 21 martie, că Ucraina nu poate accepta un ultimatum din partea Rusiei, iar oraşe precum Kiev, Mariupol sau Harkov nu vor accepta ocupaţia rusă.

Statele Unite au avertizat luni că există ‘informaţii în dinamică’ potrivit cărora guvernul rus analizează opţiuni pentru posibile atacuri cibernetice, potrivit unui comunicat la Casei Albe, citat de Reuters.

‘Cer partenerilor din sectorul privat să îşi întărească imediat apărarea cibernetică. Trebuie să îşi facă datoria pentru a face faţă uneia dintre ameninţările definitorii ale vremurilor noastre.’, a spus Joe Biden.

De asemenea, Komsomolskaya Pravda, un tabloid pro-Kremlin din Rusia, a publicat luni seara un articol în care informa că 9.861 de soldați ruși au murit în Ucraina și 16.153 au fost răniți, potrivit cifrelor Ministerului rus al Apărării. Ulterior, datele au dispărut.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤