Președintele Ucrainei: „Sunt Aici. Nu Ne Vom Preda!” Ce A Transmis Răspicat Volodimir Zelinski

Președintele Ucrainei a anunțat, printr-un video, realizat în centrul Kievului, că dezminte informațiile vehiculate în spațiul public conform cărora ucrainienii se vor preda. Volodimir Zelinski a spus că acestea sunt informații false.

Volodimir Zelinski: nu ne vom preda!
După o noapte plină de explozii în capitala Ucrainei, președintele țării a anunțat, printr-un video pe care l-a publicat pe Twitter că armata ucrainiană nu se va preda și nu va depune armele. Volodimir Zelinski a ținut să dezmintă aceste informații potrivit cărora el ar fi cerut armatei să predea armele.

Există multe informații false online că eu cer ca armata noastră să-și predea armele și că există o evacuare. Sunt aici. Nu ne vom preda armele. Ne vom apăra statul, a spus acesta, conform The Guardian.

Не вірте фейкам. pic.twitter.com/wiLqmCuz1p

— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) February 26, 2022

Volodimir Zelinski a refuzat oferta Statelor Unite ale Americii de a fi evacuat din Kiev, și a decis să rămână în Kiev, deși este clar în pericol. Președintele Ucrainei a precizat că se află împreună cu alți lideri ucrainieni, liderul partidului și șeful oficiului președintelui.

A treia zi de război în Ucraina. Un pod a fost aruncat în aer
Războiul continuă în Ucraina. Armata rusă a atacat capitala țării. Forţele ruse au lansat sâmbătă atacuri coordonate cu rachete şi artilerie asupra Kievului și a mai multor oraşe ucrainene, unde s-au făcut auzite focuri de armă şi explozii lângă clădiri guvernamentale. Atacuri au loc și lângă orașele Herson, Mariupol, Mikolaiv și Odesa.

Explozii puternice s-au auzit și în vestul și sudul orașului. Potrivit Serviciului de Stat al Comunicațiilor Speciale al Ucrainei, au loc ciocniri și într-o suburbie de est.

Până acum, Rusia nu a recunoscut nicio pierdere, însă armata ucraineană a transmis că mai mult de 3.500 de soldați ruși implicați în invazie au fost uciși iar aproape 200 au fost luați prizonieri. Potrivit BCC, Rusia a pierdut 14 aeronave, 8 elicoptere și 102 tancuri până acum.

În plină luptă, guvernele celor două țări implicate în război au semnalat deschiderea de negocieri.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤