Putin ordonă anularea atacului

Serghei Șoigu – ministrul Apărării din Federația Rusă – a avut o întâlnire cu Vladimir Putin, raportându-i acestuia că

întregul oraș ucrainean Mariupol s-ar afla sub controlul rușilor, în timp ce ultima rezistență este concentrată în zona uzinei Azovstal.

Liderul de la Kremlin a ordonat, însă, anularea atacului propus, considerând că în acest fel va evita pierderi grele în rândurile soldaților ruși. Vladimir Putin a spus că un astfel de atac ar fi ”nepotrivit”.

”Consider că atacul propus asupra zonei industriale este nepotrivit. Am ordonat anularea acestuia”, a ordonat liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin și-a explicat ordinul, argumentând că prioritară este viața soldaților ruși, nefiind nevoie să se intre în catacombele din zona industrială Azovstal.

”Acesta este cazul când trebuie să ne gândim, adică trebuie să ne gândim mereu, dar în acest caz cu atât mai mult, despre

salvarea vieții și sănătății soldaților și ofițerilor noștri. Nu este nevoie să ne intrăm în aceste catacombe și să ne

târăm sub pământ acolo de-a lungul aceste facilități industriale”, a subliniat Putin în timpul întâlnirii cu Serghei Șoigu, potrivit TASS.

”Partea rusă le garantează viața”
”Închideți această zonă industrială, astfel încât musca să nu zboare”, a mai ordonat Vladimir Putin în timpul acestei întâlniri.

”Țarul” i-a cerut, de asemenea, lui Serghei Șoigu să-i invite încă o dată pe toți cei care încă nu au depus armele să facă acest lucru.

”Partea rusă le garantează viața și un tratament decent în conformitate cu actele juridice internaționale relevante. Toți cei răniți vor primi îngrijiri medicale calificate”, a mai spus Vladimir Putin.

Kadîrov: ”Combinatul Azovstal va ajunge sub controlul Rusiei”
Tot ce a mai rămas din forțele ucrainene de la Mariupol sunt trupele adăpostite în combinatul siderurgic Azovstal, împreună cu aproximativ 1.000 de civili care se ascund în timp ce forțele ruse au înconjurat zona.

”Înainte de ora prânzului sau după prânz, Azovstal va fi complet sub controlul forțelor Federației Ruse”, a declarat joi Kadîrov. (mai multe detalii AICI)

Trebuie precizat că Ministerul Apărării de la Kiev nu a comentat declarațiile. Câteva zeci de civili au reușit miercuri să părăsească orașul, cu ajutorul unor microbuze, dar Ucraina a acuzat din nou Rusia că a închis coridorul umanitar convenit anterior.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤