„Putin vrea să șteargă Ucraina de pe hartă”. Anunțul înfricoșător al unui oficial european: „Urmează Moldova”

Președintele rus Vladimir Putin a decis să „scoată Ucraina de pe harta națiunilor”, a declarat vineri ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian.

Vladimir Putin vrea să scoată Ucraina de pe „harta statelor”, spune şeful diplomaţiei franceze, apreciind de asemenea că „securitatea” preşedintelui Zelenski este ameninţată, transmite CNN.

Citeste si: Planul lui Vladimir Putin în Ucraina, dezvăluit de americani. Când se va opri liderul de la Kremlin

Ca răspuns la planul cinic al lui Putin, ministrul francez a declarat că sancțiunile europene anunțate în ultimele 24 de ore sunt menite să „asfixieze funcționarea Rusiei, să sugrume funcționarea Rusiei”.

Șeful diplomației franceze: Ofensiva lui Putin s-ar putea extinde la Republica Moldova

Preşedintele rus Vladimir Putin este un „semănător de război”, iar ofensiva în curs de desfăşurare în Ucraina ar putea să

se extindă la Republica Moldova şi la Georgia, a avertizat vineri ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian, într-un interviu acordat postului de radio France Inter.

„Suntem îngrijoraţi pentru ceea ce va urma”, a subliniat Jean-Yves Le Drian, întrebat de postul de radio France Inter despre situaţia Republicii Moldova şi a Georgiei, şi a denunţat „deriva rusă în materie de ingerinţe”.

„Războiul este total”, a afirmat Le Drian. Preşedintele rus a ales să scoată Ucraina de pe harta statelor” lumii, a precizat ministrul francez.

Ce urmărește de fapt Vladimir Putin
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, ar urmări să împartă Ucraina în două, după deja cunoscutul model al Germaniei de Vest şi de Est sau al Coreei, de Nord şi de Sud, relatează vineri presa ucraineană.

Totodată, un alt obiectiv al operaţiunii militare declanşate cu o zi în urmă de Rusia împotriva Ucrainei este de a captura actuala conducere ucraineană şi, prin şantaj, de a o obliga să semneze acorduri de capitulare în condiţiile Rusiei, relatează vineri agenţia de presă Unian, citând serviciile secrete ucrainene.

Dacă autorităţile ucrainene vor reuşi să se evacueze, este posibil ca unul dintre politicienii marionetă ai Moscovei să preia conducerea guvernului, cu argumentul că guvernul anterior a dat bir cu fugiţii, notează Unian, făcând referire la planul scurs în presă de serviciile secrete ucrainene.

Ce va face Putin după „preluarea controlului asupra Kievului”
Serviciile secrete ucrainene au dezvăluit anterior un presupus plan pe care l-ar urmări Moscova, al cărei scop este „preluarea controlului asupra Kievului”, după cum a indicat o sursă din Serviciul de Securitate al Ucrainei, conform Agerpres.

Prin intermediul unui efectiv de 2.000 de trupe speciale, forţele ruse ar urma să încerce să preia controlul asupra unuia din cele două aeroporturi din Kiev. În plus, alte 10.000 de trupe speciale ar urma să fie transportate în capitala ucraineană cu avioane Il-76, împreună cu vehicule blindate uşoare.

Sarcina trupelor de desant ar fi aceea de a bloca Kievul, infrastructura de comunicaţii, punctele de comandă şi control, capturarea şi aruncarea în aer a depozitelor de muniţii, semănarea pe cât posibil a panicii, crearea condiţiilor pentru o ieşire haotică a coloanelor de refugiaţi din Kiev, care vor bloca autostrăzi şi drumuri, ceea ce va complica deplasarea trupelor ucrainene pe arterele din Kiev

➦ CITEȘTE ȘI... ➤