Raed Arafat, ANUNT de ultim moment despre revenirea la normal –

Seful DSU, Raed Arafat, a vorbit despre vaccinarea anti- covid. Secretarul de stat a anuntat ca in Romania efectele se vor putea vedea doar dupa ce vor fi vaccinate anti-COVID cel putin 2-3 milioane de persoane.

„Cand vom ajunge la 2-3 milioane vaccinati cu a doua doza atunci vom vedea impactul campaniei de vaccinare”, a declarat Raed Arafat.

Seful DSU a mai spus ca si la nivel mondial s-ar putea sa dureze si anul viitor pentru a vorbi despre revenirea la o viata cat mai apropiata de normal. Potrivit secretarul de stat, unele persoane vor putea trai mai usor, dar boala va continua sa aiba un impact major asupra mai multor tari ale lumii.

Distribuie
Raed Arafat, ce urmeaza

„La nivel mondial minim mai avem anul asta si poate si anul viitor pentru ca nu toate tarile au acces la vaccin, noi suntem mai privilegiati, noi vom putea trai mai usor, dar pana nu avem mondial 60% din populatie vaccinata, clar ca boala va continua sa aiba impact in unele zone ale lumii”, a mai spus Raed Arafat.

Raed Arafat, cat dureaza imunitatea anti-COVID19.

„La acest moment, pana acum, din momentul in care am inceput sa ne vaccinam si de cand au fost testarile inainte stim ca imunitatea continua. Pentru ca persoanele care au fost testate si au intrat in studii, ele in continuare sunt evaluate la numarul de anticorpi, la imunitate – daca scade, daca ramane, daca dispar anticorpii, daca nu dispar. Deci la acest moment chiar vreo 6-8 luni deja au facut teste pentru cei care au fost vaccinati si nimeni n-a venit sa zica – «Atentie, a scazut!». ”, a declarat Raed Arafat pentru Digi24.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤