Război în Ucraina, ziua a 10-a. Sună sirenele în Kiev, lupte grele la Harkov şi Mariupol şi apeluri disperate ale preşedintelui Zelenski.

Noi bombardamente au început vineri seara la Kiev, iar sirenele răsunau şi dimineaţa în capitala Ucrainei,

în timp ce Kremlinul a confirmat o a treia rundă de negocieri

cu ucrainenii care ar urma să aibă loc în weekend într-un loc ţinut secret.

Război în Ucraina, ziua 10. Evacuarea civililor din Mariupol va începe la ora 11.00, au anunţat oficialităţile locale, citate de Le Figaro. „Evacuarea populaţiei civile va începe la ora 11.00”, a anunţat Primăria, după un acord de încetare temporară a focului cu Rusia.

Sâmbătă, Ministerul rus al Apărării anunţase deschidere de coridoare umanitare pentru oraşele ucrainene Mariupol şi Volnovaha.
Război în Ucraina, ziua 10. Forţele ruse vor înceta focul sâmbătă, la 10:00, ora Moscovei, ora 09.00, ora României, pentru a permite “coridoare umanitare” prin care să fie evacuaţi civili din oraşele ucrainene Mariupol şi Volnovaha, a anunţat Ministerul Apărării rus, citat de Interfax, transmit Reuters şi AFP.

Explozie uriașă în orașul Cernigău. În mijlocul nopţii, o explozie uriaşă a aprins cerul în oraşul Cernigău din nordul Ucrainei. Localitatea, aflată în calea trupelor ruseşti spre Kiev, se apără cu înverşunare, în ciuda bombardamentelor. În cursul zilei, cel puțin 50 civili au fost uciși într-un singur raid.

În nord-vestul Kievului, la Borodyanka, ruşii au bombardat un întreg cartier rezidenţial. S-a ales praful de casele şi de blocurile din oraşul situat la 60 de kilometri de capitala ucraineană.

Război Rusia – Ucraina, ziua 10. Autorităţile din Ucraina au anunţat că au trecut la contraofensivă în ziua a 10-a a războiului. Podul care face legătură dintre Odessa şi Transnistria a fost aruncat în aer pentru a împiedica un eventual atac venit din republica separatistă. Potrivit canalului de Telegram al Radei Supreme a Ucrainei, armata ucraineană bruiază comunicaţiile militare ruseşti pe unde scurte. În locul ordinelor comandanţilor, soldaţii ruşi aud imnul naţional al Ucrainei.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤