Rugăciune puternică pentru un suflet curat.

Părintele Arsenie Boca, supranumit Sfântul Ardealului, este unul dintre cei mai importanți duhovnici ai României. Considerat de mulți drept o persoană cu har de la Dumnezeu, el a lăsat mai multe sfaturi duhovnice pe care credincioșii pun mare preț.

Mormântul său de la Mănăstirea Prislop este vizitat de mii de enoriași, iar mulți care pleacă de acolo spun că se simt mai ușurați, de parcă o parte din necazuri le-ar fi fost luate cu mâna.

Cea mai puternică rugăciune a lui Arsenie Boca
Părintele Arsenie Boca a mai lăsat în urma sa și multe rugăciuni, unele dintre considerate a fi de mare efect de către credincioșii ortodocși. Una dintre ele se remarcă în mod deosebit.

Duhovnicul spunea că această rugăciune te ajută să îți păstrezi sufletul curat, iar mulți dintre cei care i-au trecut pragul pe timpul vieții au învățat aceste versuri, despre care spun că aduc multă alinare sufletească. Iată rugăciunea lui Arsenie Boca pentru un suflet curat:

„Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mă ca astăzi, în toată ziua, să am grijă să mă lepăd de mine însumi, ca nu cumva, ţinând la mine, să Te pierd pe Tine. Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea preasfântului Tău nume să-mi lucreze în minte mai mult decât fulgerul pe cer,

ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, căci iată, păcătuiesc în tot ceasul. Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochii minţii noastre.

Rugăciune de la Arsenie Boca pentru un suflet curat
Uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre şi toate împreună au făcut temniţă în care Te ţinem fără cercetare, aşa risipind în deşert zilele noastre, umbriţi şi desădiţi până la pământ.

Doamne, Cela ce vii între oameni în taină, ai milă de noi şi pune foc temniţei ce Te ține, aprinde dragostea în inimile noastre, arde spinii patimilor noastre şi fă lumină sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă şi vino de Te sălăşluieşte întru noi, dimpreună cu Tatăl şi cu Duhul Tău cel Sfânt.

Căci Duhul Sfânt se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul şi minte noastră rămân neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină, ai milă de noi, că nu ne dăm seama cât suntem de nedesăvîrşiţi şi cât eşti Tu de aproape de sufletele noastre şi cât ne depărtăm noi de Tine prin păcatele noastre.

Ci luminează, Doamne, lumina Ta peste noi, ca să vedem lumina prin ochii Tăi şi să trăim în veci prin viaţa Ta. Lumina şi bucuria noastră, slavă Ţie!”,

➦ CITEȘTE ȘI... ➤