Rugăciunea zilei de sâmbătă. Tradiții și obiceiuri care se respectă sâmbăta

Rugăciunea zilei de sâmbătă. Începe ziua cu o rugăciune specială pe care să o rostești cu voce tare după Rugăciunile Începătoare.

Aprinde o lumânare sfințită și citește această rugăciune la primele ore ale dimineții. Vei simți ajutorul din partea Divinității și protecția Lui care te va însoți toată ziua.

Rugăciunea pe care este bine să o citești sâmbătă

Doamne lisuse Hristoase, Judecătorul meu, cunosc că păcatele mele sunt fără de număr. De aceea, Te rog în această zi, în care de Iosif şi de Nicodim pus fiind în Mormânt, Te-ai pogorât în iad cu Sfântul şi Îndumnezeitul Tău suflet şi de acolo ai îndepărtat întunericul cu lumina Dumnezeirii Tale şi ai adus bucurie nespus de mare strămoşilor noştri, căci i-ai mântuit de sclavia cea cumplită şi i-ai suit în Rai. Îngroapă păcatele şi cugetele mele cele rele şi viclene, ca să piară din mintea mea şi să nu se mai lupte cu sufletul meu. Luminează întunecatul iad al inimii mele, alungă întunericul păcatelor şi suie mintea mea la cer, ca sa mă bucur de Faţa Ta. Aşa, Doamne, primeşte umilita mea rugăciune ca o tămâie mirositoare, pentru rugăciunile iubitei Tale Maici, care Te-a văzut pe Cruce pironit între doi tâlhari şi de durerile Tale cumplite i s-a rănit inima, care împreună cu ucenicii şi cu mironosiţele Te-au pus în mormânt, iar a treia zi Te-au văzut înviat din morţi şi la înălţarea Ta Te-a văzut suindu-Te de la pământ la cer, însoţit de Sfinţii Tăi Îngeri. Amin.

Tradiții și susperstiții care se respectă sâmbătă

Există mai multe tradiții și superstiții care se respectă din cele mai vechi timpuri. Sâmbăta nu se mănâncă de dimineață pentru că atunci cântă îngerii. Dacă respecți asta vei avea o zi plină de noroc și de iubire.

Sâmbăta nu se începe niciun lucru care nu poate fi terminat în aceeași zi. În trecut, oamenii credeau că toate visele pe care le aveau în noaptea de sâmbătă spre duminică se vor împlini.

De asemenea, se spunea că sâmbăta este ziua în care norocul este schimbător și trebuie să dai de pomană ca să-ți meargă bine.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤