Rusia a lansat împotriva Ucrainei noi atacuri cu rachete de croazieră de pe nave din Marea Neagră și Marea Caspică

Rusia a lansat, în cursul nopții de sâmbătă spre duminică, mai multe rachete de croazieră de pe nave aflate în Marea Neagră și în Marea Caspică spre Ucraina.

Totodată, pentru a doua zi la rând, forțele ruse au folosit rachete balistice hipersonice, de această dată pentru a distruge un depozit de combustibili al Armatei ucrainene, în regiunea de sud a țării, informează Digi24.

„O importantă rezervă de carburant a fost distrusă de rachete de croazieră Kalibr trase dinspre Marea Caspică, precum şi de rachete balistice hipersonice trase de

sistemul aeronautic Kinjal dinspre spaţiul aerian al Crimeei”, a indicat Ministerul Apărării din Rusia prin intermediul unui comunicat.

Depozitul de carburanți se află în regiunea Mikolaiv

Atacul împotriva depozitului de carburanți s-a produs în regiunea Mikolaiv, iar sursa citată susține că ținta distrusă de atacul rusesc era „principala sursă de aprovizionare cu carburant a vehiculelor blindate ucrainene” di zona de sud a Ucrainei.

„Rachete de croazieră Kalibr au fost lansate din apele Mării Negre împotriva uzinei Nijîn care repară vehicule blindate avariate în luptă”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al instituției, Igor Konaşenkov.

Tot duminică, Ministerul Apărării a anunţat că „rachete de mare precizie” au lovit un centru de antrenament al forţelor speciale ucrainene în regiunea Jitomir, aflată la 150 de kilometri vest de Kiev.

Războiul din Ucraina a intrat în cea de-a 25-a zi, iar orașele țării sunt în continuare ținta unor atacuri tot mai puternice.

În noaptea de sâmbătă spre duminică au avut lor raiduri aeriene în mai multe zone ale țării. În Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, bombardamentele au continuat, mai multe clădiri rezidențiale fiind lovite sâmbătă.

Președintele Ucrainei a anunțat restricții privind activitatea a 11 partide politice din țară, inclusiv unele acuzate că au legături cu statul rus. Restricțiile vor fi în vigoare în perioada în care legea marțială este în vigoar

➦ CITEȘTE ȘI... ➤