S-A AFLAT! Omul cu cea mai mare pensie din România, dramă de nedescris. Unde a lucrat bărbatul și ce au pățit copiii lui

Nu de mult, vorbeam de pensiile speciale și de numărul mare de beneficiari ai acestora. Recordul unei astfel de pensii o deține un fost procuror general, acesta încasând brut suma de 73.890 de lei.

Omul cu cea mai mare pensie din România, dramă de nedescris

Personajul despre care vorbim este nimeni altul, decât fostul procuror Gheorghe Bălășoiu. Acesta a încasat cea mai mare pensie din țară, brut suma de 73.890 de lei. Gheorghe Bălășoiu este fostul comandant

al Penitenciarului Colibași. Pensia domniei sale, sub guvernarea Partidului Social Democrat, s-a dublat și a ajuns de la valoarea de 34.700 de lei la peste 66 de mii de lei/lună net, adică 667 de milioane de lei vechi.

Dar, conform zvonurilor, s-ar putea, în curând să fie detronat de un alt fost procuror. Este vorba de Augustin Lazăr care și-a depus de curând dosarul de pensionare, conform unor surse Antena 3,.

Actualul procuror este vizat pentru o sumă mai mare. Călin Popescu Tăriceanu a mărturisit, în cursul serii de marți, că Lazăr va avea cea mai “grasă” pensie din România.

„La Lazăr e vorba de o pensie grasă de tot. Atenție: probabil că Lazăr va avea cea mai mare pensie publică din România”, a spus Tăriceanu.

Gheorghe Bălășoiu, ajuns acum la venerabila vârstă de 73 de ani, fost magistrat, este din nou în atenția românior din pricina pensiei uriașe pe care o primește, cea mai mare din țară. Din păcate, conform proverbului românesc ”banii n-aduc fericirea”, nici în cazul său nu a fost mai bine.

Unde a lucrat bărbatul și ce au pățit copiii lui

Așa cum vă spuneam, Gheorghe Bălășoiu a lucrat în magistratură, apoi a fost şef al Penitenciarului Colibaşi. În 2005, înainte de a ieşi la pensie, Bălăşoiu a fost încadrat ca procuror, el stând la Curtea de Apel Piteşti doar două săptămâni. Pentru ca venitul pentru ultima lună de muncă să fie cât mai mare, în anul 2005, Gheorghe Bălășoiu a renunţat la concediul de

odihnă din ultimul an şi a avut foarte multe deplasări în interes de serviciu. Banii pentru deplasări şi concediu s-au adunat la salariul din ultima lună, luat în calcul pentru stabilirea pensiei. Aşa a ajuns ca în anul 2017 la suma de peste 34.000 de lei.

Acum, din păcate, în loc de falnicul bărbat din fotografiile mai vechi, de doi ani a ajuns un bătrânel firav, bolnav şi trist.Trăiește drama unui

părinte cu un copil care, din păcate, s-a sinucis, iar el este bolnav. Fiul său, Mircea, a fost găsit mort în casă în octombrie 2016.

Trupul bărbatului de 49 de ani a fost descoperit de pompierii pe care Gheorghe Bălăşoiu i-a chemat pentru că fiul lui nu mai răspundea la telefon de mai mult timp, scrie infoargesnews.ro. Mircea a fost găsit fără suflare în

apartamentul său din Piteşti. Deşi nu erau urme de violenţă, tatăl lui a insistat să se facă o autopsie pentru că nu putea crede că fiul său a murit din senin, la doar 49 de ani. Nu se cunosc rezultatele medico-legale, dar localnicii spun că Mircea ar fi suferit un infarct.

Acum, fostul procuror, locuiește într-o vilă cochetă, dar nimic spectaculor. Are o curte bine îngrijită, plin cu tufe de trandafiri. Și la balconul de la etaj sunt flori multe, colorate, semn că în casă este o doamnă care își dorește o casă veselă și primitoare.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤