Salata boeuf. Greșeala pe care o fac gospodinele

Salata boeuf este unul dintre preparatele care nu lipsesc de pe masa de sărbătoare a românilor. Însă, pentru a ieși o salată boeuf foarte gustoasă, gospodinele respectă anumite sfaturi, astfel încât gustul să fie echilibrat.

Ingredientele și cantitățile pentru salata boeuf țin de fiecare, în funcție de preferințe. Se folosește carne de vită, se mai pun cartofi, morcovi și castraveți murați, cam aceeași cantitate din fiecare ingredient.

Greșeli pe care gospodinele le fac la salata boeuf
Cel mai important aspect la salata boeuf este: acreala! De câte ori ai mâncat o salată boeuf fie prea acră, fie prea dulce, aproape grețoasă? Gospodinele fac des această greșeală, neadaptând cantitatea de murături (castraveți acri și gogoșari murați) la salata boeuf, scrie Agromedia.ro.

Gogoșarii și castraveții murați trebuie gustați înainte, iar cel mai bine este ca aceștia să fie lăsați câteva ore într-o sită. Așa, tot oțetul se va scurge din ei.

Atenție! Carnea de vită este ingredientul care dă savoare salatei boeuf. Nu folosiți carne de pui!

Cât se ține salata boeuf la frigider
Salata de boeuf nu se ține niciodată neacoperită în frigider. De asemenea, salata boeuf nu se păstrează mai mult de 48 de ore de la preparare. Primul semn că maioneza nu mai este bună de mâncat este atunci când formează o crustă.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤