Sandu Cocoșatu’ a dezvăluit rețeta secretă pentru cei mai gustoși mici! Dai lovitura cu ei la grătarul de 1 Mai

Se apropie cu pași repezi minivacanța de 1 Mai și Paște, iar românii își pregătesc deja grătarele pentru a celebra Ziua Muncii așa cum se cuvine, cu mici și bere. Pentru cei dornici să impresioneze cu un gust unic al mititeilor, celebrul bucătar Sandu Cocoșatu` a dezvăluit secretul din spatele celor mai gustoși și zemoși mici.

Rețetele de mici ale lui Sandu Cocoșatu` au devenit un simbol al tradiției culinare românești, iar pentru cei care se pregătesc să încingă grătarele în minivacanța de 1 Mai, el a dezvăluit cu generozitate secretele din spatele acestui preparat atât de iubit.

Invitat în emisiunea Chefi la Cuțite, Sandu Cocoșatu` a dezvăluit că secretul micilor săi zemoși și gustoși stă într-un amestec simplu de carne de vită și porc, lăsat la macerat timp de 48 de ore. Dar magia se află și în condimentele folosite, precum piperul măcinat, cimbrul, ienibaharul, coriandrul, chimionul turcesc și anasonul stelat, care îmbogățesc aroma și gustul preparatului.

Dar nu doar ingredientele sunt esențiale, ci și modul de preparare. Carnea trebuie bătută și întoarsă des pe grătar pentru a fi zemoasă și savuroasă. Dacă te întrebi cum se pregătesc acești mici delicioși, iată pașii esențiali:

1. Se prepară un amestec din carne tocată de porc și vită, la care se adaugă condimentele și sucul de lămâie.
2. Amestecul se lasă la macerat în frigider timp de 48 de ore.
3. După aceasta, se adaugă o zeamă de usturoi și se mai lasă la rece încă o zi.
4. Înainte de a fi puși pe grătar, mititeii se ung cu puțin ulei pentru a obține o crustă frumoasă.
5. La grătar, micii trebuie întorși frecvent și ”bătuți” pentru a le menține suculența și a le permite să se coacă uniform.

Cu acești pași simpli și cu puțină îndemânare, poți obține cei mai gustoși și zemoși mititei, perfecti pentru a te bucura alături de cei dragi în această minivacanță.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤