Sfarsitul Regimului Dragnea. Manifestatie de amploare in Piata Victoriei, zeci de mii de oameni au scandat din nou „PSD, ciuma rosie”

Zeci de mii de oameni participa, duminica seara, in Piata Victoriei la manifestatia „Toti pentru Europa”, organizata de comunitatea Declic. Evenimentul are ca scop motivarea cetatenilor sa iasa la vot pe 26 mai si constientizarea importantei implicarii civice.

La ora 21.00, participantii au aprins lanternele telefoanelor mobile si au scandat „PSD, ciuma rosie!”

Mihai Sora, prezent in Piata Victoriei, a declarat ca romanii trebuie sa iasa la vot, pentru ca este vorba de viitorul lor si nu trebuie sa si-l lase croit de altii.

„Varietatea si unitatea trebuie sa ne caracterizeze. Sa fim noi insine, sa fim europeni desavarsiti. E important sa fim in Europa ca sa nu fim singuri si sa fim inconjurati de prieteni si sa ne simtim tari. Lumea e facuta din continente, continentele ii fac varietatea si bogatia, dar se si intrec intre ele si se infrunta. In toata aceasta confruntare, noi suntem europeni”, a mai spus Sora.

El a spus ca fiecare buletin de vot este important.

„Sa nu-i lasam pe altii sa decida in locul nostru. Sa nu preferam comoditatea noastra, ci sa iesim si sa votam, gandindu-ne bine la votul pe care il punem in urna, pana la amanunt”, a indemnat Mihai Sora, citat de news.ro.

Victor Rebengiuc i-a indemnat pe cei prezenti sa mearga la vot, pentru ca „e una din ultimele dati cand mai putem sa inlaturam dezastrul care ni se poate intampla”.

„Stiti ce viitor sumbru avem in viata. E una din ultimele dati cand mai putem sa inlaturam dezastrul care ni se poate intampla. Va rog frumos sa mergeti la vot, sa-i votati pe cei pe care ii preferati dvs. – eu am preferintele mele si cred ca unele corespund cu ale celor de aici – si sa votati si pentru referendumul pe justitie Vrem o tara normala, in care sa traim normal”, a spus Rebengiuc.

Mihai Calin a vorbeste, dupa ce a urcat pe scena unul dintre supravietuitorii din Colectiv. Actorul a spus ca multi dintre noi reactioneaza puternic doar atunci cand li se intampla ceva personal.

„Actionam doar atunci cand suntem in mod personal atacati si ne-am dezobisnuit sa ne uitam la cei de langa noi. (…) In genral, in viata nu vrem sa vorbim despre lucruri negative pentru ca ne afecteaza prea mult. Chemarea ar fi sa lasati gandurile sa mearga si spre viata adevarata, pentru ca astfel rupeti o crusta. Cred ca solidaritatea e ceea ce avem nevoie. Si solidaritatea. Sa ne amintim ce a fost la Colectiv, cand am dat jos un guvern. Sa ne gandim la ce se intampla zilele astea cand orasul Targoviste e blocat pentru o manifestare de partid, cand 10 oameni au fost arestati la Topoloveni. (…) Daca mai asteptam sa ni se puna calusul in gura… Asta inseamna UE – libertatea de expresie, de gandire, iar dreptul la vot trebuie sa il luam ca pe o datorie”, le-a spus Mihai Calin participantilor.

La ora 20.00, Corul Sound Choir a intonat imnul Uniunii Europene, iar membri ai comunitatii Declic au realizat o coregrafie speciala, realizand o inima alba, pe fundal albastru, pentru a transmite mesajul „Romania iubeste Europa”.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤