Simona Halep a scos ASUL din mânecă! DOCUMENT EXPLOZIV. Este știrea momentului

Răsturnare de situație în cazul Simonei Halep! Campioana română a scos asul din mânecă în scandalul de doping. A fost făcut public documentul care pune într-o altă lumină cazul în care este implicată tenismena.

Miercuri, 7 februarie 2024, la ora locală 9:30, au început audierile de la TAS – Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, în cazul de dopaj al Simonei Halep. Sportiva încearcă să își dovedească nevinovăția în legătură cu substanța interzisă pe care ar fi consumat-o.

Vineri, 9 februarie 2024, sunt programate audierile finale, iar tenismena a scos un as din mânecă. Este vorba despre testul de sânge pe care l-a făcut la trei săptămâni după ce a fost depistată pozitiv. Acesta a fost solicitat de Federația Internațională de Tenis (ITF).

Ce apare în document, referitor la cazul Simonei Halep

În data de 22 septembrie, la 3 săptămâni după ce Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat, sportiva a efectuat un test de sânge în laboratorul Agenției Naționale Anti-Doping din București, acreditat de Agenția Mondială Antidoping (WADA). Testarea a fost făcută la cererea Federației Internaționale de Tenis (ITF)

Rezultatele obținute atunci arată că românca nu a încălcat regulamentul antidoping, potrivit informațiilor furnizate de RomâniaTv.net. Imaginile cu documentul oficial pot fi văzute în Galeria Foto a articolului. Identitatea sportivei nu este dezvăluită. În acest caz a fost folosit un cod unic.

Testul de sânge, efectuat la ora 5:56, are rolul de determina paramaterii hematologici. În urma rezultatelor obținute, Simona Halep a primit o suspendare de e patru ani pentru încălcarea Regulamentului Anti-Doping din Tenis, conform următoarelor prevederi din articolul 2:

prezența și folosirea roxadustatului, așa cum a fost demonstrată de proba de urină colectată pe 29 august 2022 la US Open;
folosirea unei substanțe sau practici interzise în 2022, bazată pe colectarea și analizarea a 51 de probe de urină oferite de jucătoare.

Ce tratament urma Simona Halep

Simona Halep a fost nevoită să declare ce tratamente urma pentru anumite afecțiuni cronice. Așadar, a ieșit la iveală faptul că sportiva lua Euthyrox pentru echilibrarea nivelului de hormoni tiroidieni după ce a fost diagnosticată cu hipotiroidie secundară, Karissa, un anticoncepțional, Fiobilin, pentru afecțiuni ale bilei și Panadol spray nazal pentru respirație.

“Am acceptul Simonei să vă dezvălui tratamentul ei cronic, că ea lua zilnic pastilă de Euthyrox 50mcg şi o tabletă anticoncepţională, ştiute, fără alte probleme pentru comisia de la WTA.”, a spus medicul Dana Safta.

Ținând cont de tratamentele pe care le urma Simona Halep, rezultatele testului de sânge nu prezintă modificări ce pot fi interpretate drept suspiciuni de dopaj.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤