Simona Halep se lasă de tenis și își urmează visul

Mulți nu sunt conștienți că Simona Halep a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport. Deși a trecut un deceniu de la absolvire, cariera ei în tenis nu i-a permis încă să utilizeze această diplomă.

Simona Halep ar putea deveni profesor de Educație Fizică și Sport
Simona Halep, originară din Constanța, a pus tenisul pe primul plan de la vârsta de 14 ani, participând la competiții ITF, ceea ce a făcut-o să neglijeze studiile. Deși tatăl ei, Stere Halep, a insistat să urmeze regulat școala, sportiva a fost deseori departe de sălile de clasă.

Chiar și așa, Halep a trecut cu emoții peste examenul de Bacalaureat, ratând inițial sesiunea de vară din cauza unui turneu în Asia. A reușit să promoveze Bacalaureatul în toamnă, cu o medie peste 8, și a urmat apoi studii la Facultatea de Educație Fizică și Sport de la Universitatea Ovidius din Constanța, absolvind în 2014. Diploma obținută îi oferă posibilitatea de a profesa ca profesor de educație fizică și sport în viitor.

Cătălin Spătaru, fostul diriginte al Simonei, rememorează cu admirație cum Halep a lipsit de la Bacalaureat pentru un turneu: „Când am văzut că lipsește Simona, am fost informat că este la un turneu în Asia. M-am întrebat ce copil ar rata BAC-ul pentru un concurs? Acum înțeleg că sacrificiile ei nu au fost în zadar. Bravo, Simona!”

Simona Halep vizează calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris în 2024
În prezent, Simona Halep se concentrează pe două obiective majore pentru 2024: participarea la Roland Garros și la Jocurile Olimpice de la Paris. Deși situația ei nu este simplă, fiind necesare anumite criterii pentru calificare, Federația Română de Tenis a inițiat demersuri pentru o derogare. Cu toate acestea, site-ul american tennisuptodate.com a exprimat îndoieli că Halep ar putea primi un wild-card pentru French Open

➦ CITEȘTE ȘI... ➤