Soția lui Iosif Rotariu s-a stins din viață după lupta cu o boală nemiloasă. Prima reacție a fostului fotbalist român

Dana Rotariu, partenera de viață a celebrului fotbalist Iosif Rotariu, a părăsit această lume, lăsând în urmă o familie greu încercată și o poveste remarcabilă, marcată de sacrificiu și curaj. Diagnosticată cu o formă severă de cancer, Dana a fost un exemplu de curaj și rezistență, luptând neobosit împotriva bolii până în ultima clipă.

Ce boală a înfruntat Dana Rotariu?
În urmă cu aproximativ un an, Dana Rotariu a fost diagnosticată cu cancer la colon, suferind intervenția chirurgicală de extirpare a două tumori. Însă, progresul bolii nu s-a oprit aici, deoarece celulele canceroase s-au răspândit ulterior la nivelul plămânilor. Deși a îndurat tratamente grele, inclusiv chimioterapie în Turcia și România, boala a revenit și a continuat să se extindă.

Situația Danei s-a agravat considerabil în ultimele săptămâni. La începutul lunii mai, medicii au fost neiertători, spunând că mai are puțin timp de trăit. Sâmbătă seara, cu puțin timp înainte de a pleca din această lume, Dana i-a transmis soțului său să aibă grijă de copii, parcă simțind că momentul despărțirii este iminent.

„Dana a plecat în liniște în timpul somnului. Ne-am culcat împreună, iar când m-am trezit dimineața, am descoperit că a plecat. Aseară starea ei era foarte precară. Ultimele ei cuvinte au fost pentru mine, să am grijă de copii”, a mărturisit Iosif Rotariu pentru Click!.

Dana Rotariu a fost o mamă devotată și o luptătoare neînfricată pentru binele copiilor săi. Familia Rotariu a trăit, în ultimii 15 ani, mai mult în sălile de spital decât acasă, încercând să ofere copiilor lor îngrijirea și protecția necesare. Kassandra, fetița adoptată de cuplu și chinuită de tragediile biologice, a suferit peste 50 de intervenții chirurgicale pentru a-și recăpăta sănătatea.

Kassandra nu este singurul copil adoptat de familia Rotariu; aceștia au mai adoptat un băiat, Cristian, care suferă de diabet de la vârsta de 3 ani. Pentru a-i ușura viața, medicii i-au implantat o pompă de insulină, eliminând astfel necesitatea a șase injecții zilnice.

Familia Rotariu a trecut și prin alte încercări dificile. În 2007, fiica lor biologică, Romina, diagnosticată și ea cu diabet, a fost internată la Centrul Medical din Buziaș pentru a învăța să-și gestioneze boala. Acolo, a întâlnit-o pe Kassandra și a fost convinsă să o ajute pe aceasta, împreună cu părinții săi, adoptând-o pentru a-i oferi sprijinul necesar.

Regretabil, Romina a fost implicată într-un incident controversat în 2018, când a fost acuzată că a provocat o fractură unui copil la creșa unde lucra. În 2019, a fost condamnată la doi ani și opt luni de închisoare cu suspendare pentru purtare abuzivă și rele tratamente aplicate unui minor.

Pentru Iosif Rotariu, pierderea soției sale este o lovitură devastatoare. Împreună, au construit o familie solidă și au luptat necontenit pentru binele copiilor lor, oferindu-le tot sprijinul și dragostea lor. Acum, Iosif trebuie să găsească puterea de a merge înainte și să-și îndeplinească promisiunea făcută Danei, aceea de a avea grijă de copiii lor.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤