TOTUL Este CLAR! Ministrul Sănătății A Vorbit Despre Un Lockdown Total În România. Iată Ce Ne Așteaptă În Următoarea Perioadă

Ministrul interimar al Sănătății a vorbit despre un posibil lockdown în întreaga țară. Cseke Attila a anunțat ce urmează să se întâmple în perioada următoare, privind o posibilă carantinare a României, ținând cont de numărul mare de infectări noi, înregistrat în fiecare zi. O carantină totală” nu este o alternativă”, în ciuda numărului mare de cazuri de coronavirus, a ținut să precizeze politicianul.Asta pentru că deja

România a experimentat această carantină, o măsură extremă, anul trecut, în 2020, iar Ministrul interimar spune că nu vrea ca acest lucru să se repete.

“ Un lockdown total nu este o alternativă, pentru că lockdown-ul total am văzut unde ne-a adus anul trecut.Închiderea economiei, închiderea oamenilor în case… în afară de anumite efecte, unele și psihologice asupra unor persoane care să stea închise luni întregi, nu e chestiune confortabilă.

Sunt tot felul de situații pe care din păcate le-am experimentat anul trecut.Nu cred că mai dorim să mai experimentăm încă o dată.

Dar asta înseamnă că trebuie să fim și responsabili, ca să nu mai ajungem încă o dată acolo.”, a declarat ministrul Sănătății, Cseke Attila, la Digi24.

Ce se va întâmpla la finalul acestei săptămâni

Ministrul Sănătății susține că la sfârșitul acestei săptămâni va urma o evaluare a situației în care se află țara noastră, în urma restricțiilor impuse.

“ Un lockdown total nu ne-ar ajuta.
Suntem după o săptămână și o zi de la restricțiile care s-au anunțat, iar la sfârșitul acestei săptămâni va trebui să facem o analiză unde suntem.
Sigur, După 10 zile, două săptămâni, nu ești sigur că efectele se văd imediat, și va trebui luată o decizie legată de continuarea unora dintre măsurile pe care le avem acum.

Analiza trebuie făcută pe cifre și pe tendințe. Presiunea noastră uriașă este acest număr ridicat de decese.”, a mai spus Cseke Attila. scrie wowbiz.ro

➦ CITEȘTE ȘI... ➤