TRAGEDIE! Copil de șapte ani din Botoșani, mort după ce s-a întors de la școală. Polițiștii au deschis un dosar penal

Un copil de doar șapte ani din Botoșani a murit, după doar câteva zile de mers la școală. Părinții spun că cel mic era răcit de câteva zile, iar profesorii au observat și ei că băiețelul nu se simte bine. Ajuns la spital,

el a intrat în stop cardio-respirator și a mruit. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Un copil de doar șapte ani din Botoșani a murit, după doar câteva zile de mers la școală. Părinții spun că cel mic era răcit de câteva zile,

iar profesorii au observat și ei că băiețelul nu se simte bine. Ajuns la spital, el a intrat în stop cardio-respirator și a mruit. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Un copil de șapte ani din Botoșani a murit, după ce i s-a făcut rău la școală iar medicii chemați de urgență de cadrele didactice l-au dus

la Spitalul Municipal Dorohoi. Starea lui gravă nu le-a mai dat voie medicilor să îl ajute, astfel că decesul a fost confirmat în scurt timp.

Toul a început acum câteva zile, când copilului i se făcuse din ce în ce mai rău. La începutul săptămânii, acesta a mers la școală, deși părinții știau că este răcit de mai mult timp. Au fost apoi anunțați și de profesori

că cel mic se simte rău, astfel că ieri a fost transportat la Centrul de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal din Dorohoi. Acolo, minorul a intrat în stop cardio-respirator, după cum relatează Știri de Botoșani.

Copil de șapte ani, mort după câteva zile de mers la școală

Starea copilului devenise una gravă, irecuperabilă, având o saturație de doar 30%, tulburare de ritm cardiac și decompensat. În doar două ore, decesul acestuia a fost confirmat de medicii care au încercat minute în șir să îl resusciteze.

„Copilul a ajuns la Urgenţe cu o saturaţie a oxigenului în sânge de 30%. Starea lui s-a deteriorat foarte repede, fiind intubat de către medicul anestezist. A făcut şi o tulburare de ritm cardiac.

A fost chemat echipajul de terapie intensivă al SMURD de la Botoşani şi s-au început manevrele de resuscitare imediat, însă din păcate nu s-a mai putut face nimic.

A fost declarat decesul la spital, la aproape două ore de la prezentare”, a spus medicul Monica Adăscăliţei, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani, pentru sursa citată.

Copilul a fost și testat rapid pentru infecția cu noul coronavirus, însă rezultatul a fost negativ. Trupul minorului a fost preluat de medicii legiști și urmează ca autospia să arate care a fost, de fapt, cauza morții.

„În cauză a fost deschisă o anchetă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Urmează să stabilim cu exactitate care sunt împrejurările în care a survenit decesul”, au transmis reprezentanții IPJ Botoșani. scrie spynews.ro

➦ CITEȘTE ȘI... ➤