Tragedie în presa românească! Jurnalistă celebră, găsită moartă în propria ei casă

Presa românească a fost zguduită de o veste extrem de dureroasă, după ce a pierdut mai mult specialiști în ultimii ani. O celebră jurnalistă, care în ultima perioadă s-a afirmat în ajutorul oferit ucrainenilor, a fost găsită moartă în propria ei casă.

A murit Gabriela Vlăsceanu
Gabriela Vlăsceanu, una dintre cele mai cunoscute jurnaliste de la noi din țară, a fost găsită moartă în propria ei casă. Anunțul decesului jurnalistei Gabriela Vlăsceanu a fost făcut public sâmbătă de către Asociația Salvatorilor Voluntari pentru Situații de Urgență, cei care au distribuit pe pagina de Facebook a asociației postarea jurnalistului Ovidiu Zară.

A avut parte de un sfârșit tragic, murind în condiții suspecte. Când cei apropiați au realizat că se petrece ceva cu ea, au verificat în ce stare este și așa au găsit-o cu capul pe masă, fără suflare. Cu toții sunt în stare de șoc și nu își explică de ce s-a ajuns la așa ceva. Trupul a fost dus la INML, pentru a se stabili cauza exactă a decesului.

Amintim că în anul 2002 a fost premiată de Clubul Român de Presa pentru activitatea ei. Cei care o cunosc spun că era o femeie bună și muncitoare, care s-a retras la un moment dat din presă și se concentra pe binele oamenilor. Avea grijă de cei din jur, dar și de animalele fără stăpâni. De multe ori s-a lăsat pe ea pentru a-i vedea pe ceilalți bine, dar asta nu a contat când sfârșitul dureros a surpins-o.

„Aflu acum, de pe rețelele de socializare, o știre care aproape mi-a provocat un preinfarct… Sincer! Gabriela Vlăsceanu, prietena mea și fostă colegă de presă nu mai este.

A fost găsită moartă în locuința ei, cu capul pe masă… Ne cunoșteam de vreo 30 ani. Am vorbit la telefon acum vreo 3 săptămâni… Mă sunase de când cu criza refugiaților din Ucraina. Era mică de statură, ca mine, dar era un OM cu suflet imens! Poate nu mânca, dar din bănuții ei ajuta amărâții și animăluțele.”a scris pe pagina sa de Facebook jurnalistul Ovidiu Zară.

Gabriela lupta pentru refugiați
În ultima perioadă, Gabriela Vlăsceanu se dedicase complet ajutorării refugiaților ucraineni sosiți în țara noastră. Aceasta era în Gara de Nord și îi ajuta pe aceștia cu tot ce aveau nevoie, iar în ultima perioadă ar fi muncit foarte mult, acesta putând fi și unul dintre motivele celor întâmplate.

„De când a început războiul din Ucraina, Gabi a fost pe baricade intrând în comunitatea voluntarilor de la Gara de Nord. A pierdut nopți, n-a mâncat, a uitat complet de ea, a stat acolo zile în șir și a ajutat refugiații, oameni disperați care aveau nevoie de ea…”, a mai spus prietenul ei.

Celebra jurnalistă fusese complet epuizată în ultima vreme și ajunsese de nerecunoscut: slăbise peste 10 kilograme. Rămâne de văzut ce s-a întâmplat cu adevărat.

➦ CITEȘTE ȘI... ➤