Tu ce număr vezi în imagine? Puțini oameni reușesc să dea răspunsul corect

O imagine cu un cerc cu dungi albe și negre, care ascunde un număr format din mai multe cifre, a devenit virală pe internet. Motivul? Internauții nu reușesc să dea răspunsul corect.

Iluzia optică a apărut inițial pe Twitter și apoi s-a viralizat pe toate rețelele de socializare. “Vezi un număr? Dacă da, ce număr?”, a scris userul Benonwine pe Twitter.

Majoritatea celor care au privit imaginea dau ca răspuns un număr format din 3, 4 sau 5 cifre, scrie Daily Mail. În realitate, cercul ascunde un număr format din șapte cifre.

“Eu pot vedea doar 528. Înseamnă că am probleme de vedere?”, “Eu văd doar 528, dar observ că sunt persoane care văd încă două numere”, “Văd 45 283. Care e răspunsul corect?”, sunt doar câteva dintre comentariile celor care au văzut fotografia.

Numărul ascuns în cerc este 3452839. Acesta poate fi văzut mai ușor dacă imaginea este privită de la distanță. Un rol important îl joacă sensibilitatea la contrast, un indicator important al funcției vizuale, care permite perceperea diferenței dintre obiecte și fundalul lor.

Persoanele cu nivel ridicat de sensibilitate la contrast au mai multe șanse să vadă toate cele șapte cifre imediat. Specialiștii spun că sensibilitatea slabă la contrast poate fi un simptom al afecțiunilor oculare, inclusiv cataractă sau glaucom.

Tu câte cifre ai văzut când te-ai uitat prima oară la imagine?

➦ CITEȘTE ȘI... ➤