ULTIMA ORA ! Anunțul momentului pentru toți pensionarii din România! Ce se întâmplă cu talonul de pensie în 2021

Aproximativ 30.000 de taloane nu erau distribuite lunar la domiciliu și pensionarii erau nevoiți să le ridice ulterior de

la ghișeele caselor de pensii, unde erau returnate de Poșta Română, deși Casa Națională de Pensii Publice plătea 2,15 lei pentru distribuirea fiecărui talon mov.

Fostul ministru al Muncii include posibilitatea, pentru pensionarii care primesc pensia în cont, de a avea, dacă doresc, talonul de pensie în format electronic.

“Pentru cei care m-au întrebat despre intenția mea de a amenda legea pensiilor pentru a include posibilitatea, pentru pensionarii care primesc pensia în cont, de a avea, dacă doresc, talonul în format electronic, am o informație simplă: am terminat.

Scriind la text, după toate discuțiile avute, m-am gândit și la posibilitatea – în condițiile unui precedent dat de schimbul de date (ANAF/Ministerul Finanțelor – Casa Națională de Pensii)

– ca medicii de familie să poată verifica, prin acces direct în baza de date a CNPP, anumite informații despre pensionarii care solicită, de exemplu, rețete compensate.

Aici nivelul de compensare pentru rețeta de medicamente este dependent de cuantumul pensiei, de aceea pensionarii trebuie să prezinte medicului talonul.Sincer, nu talonul în sine interesează

ci informația. Atunci înseamnă că asta trebuie să rezolvăm pentru a scăpa, într-o zi, de talon. Cei care doresc.

Eu, sincer, la subiectul accesului unei instituții/unui furnizor de servicii acreditat/validat printr-un contract cu o instituție publică la baza de date a unei alte instituții, pe cuvânt dacă înțeleg argumentele contra.”,a scris aceasta pe Facebook.

Deputatul Violeta Alexandru a spus că a avut mai multe discuții cu pensionarii despre faptul că, primind pensia pe card, poștașii nu le mai aduc talonul de pensie, necesar în relație cu medicul de familie sau pentru gratuitatea pe mijloacele de transport.

“Ar însemna o povară în minus pentru pensionar dacă nu ar mai fi nevoit să aducă mereu talonul.

În celelalte servicii medicale contează exclusiv calitatea de asigurat iar personalul medical se informează printr-un sistem electronic (SIUI) doar cu privire la calitatea de asigurat.

Nu intenționez să încarc niciun medic de familie cu mai multă birocrație, ceea ce mă preocupă este modernizarea României. Un obiectiv care se atinge prin digitalizare și, nu o să vă surprindă, prin mai multă muncă, mai mult efort din partea furnizorilor de servicii pentru simplificarea vieții beneficiarilor.Mă gândesc.

Eu îi înțeleg pe acești oameni. Despre pensionari vorbesc. După o viață de muncă, vrei respect din partea statului. Talonul mov nu va veni, orice am face, prompt. Vom sta după el. Pentru pensionarii care folosesc sistemul bancar, nu ar trebui să mai aștepte poștașul sau să verifice

constant cutia poștală. De ce să aștepte? Sunt oameni care folosesc tehnologia. Singuri sau ajutați de cei din familie. Oamenii nu ar trebui să aștepte după serviciile statului. Statul nu le face o favoare.”, a adaugat aceasta pe Facebook.

Fostul ministru al Muncii Violeta Alexandru spune că va depune un amendament la legea pensiilor, astfel încât taloanele de pensie să poată fi trimise și în format electronic.

“Îi rog pe cei care îmi scriu (uneori cu prea multă agresivitate, eu fiind un om care caută dialogul!) că vreau să se trimită, electronic, talonul de pensie la țară – acolo unde bătrânii au încă toaleta în curte, nu au gaze și, în multe locuri (prea multe), acces dificil la serviciile de bază

– să citească cu atenție mesajele mele. Trebuie să facem mai mult pentru acești bătrâni dar și pentru cei care folosesc tehnologia, preponderent în mediul urban. Nu îi subestimați, mai ales

că un asemenea sistem ar fi foarte simplu. Nu îi subestimați! Au dreptul nu doar să asculte vorbindu-se ci să și vadă România modernizându-se.”, a conchis aceasta pe Facebook. scrie kanald

➦ CITEȘTE ȘI... ➤