ULTIMA ORA! Cutremur puternic în România, în urmă cu câteva momente! A înregistrat magnitudinea de 4,5 grade

Un cutremur puternic a avut loc în urmă cu doar câteva momente în țară! Seismul s-a simțit și în București! A înregistrat magnitudinea de 4,5 grade pe scara Richter!

Cutremur puternic în România

În această seară a avut loc cel mai puternic cutremur din acest an în țara noastră. Potrivit Institutului Național de

Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului seimul s-a produs la ora 21:36, ora României, și a întregistrat magnitudinea de 4.5 grade pe scara Richter.

Cutremurul a avut loc în zona Vrancea la adâncimea

de 120 de kilometri, însă a fost resimțit puternic în mai multe orașe din țară, inclusiv în București!

”În ziua de 09.04.2021, la ora 21:36:45 (ora României), s-a produs în ZONA SEISMICA VRANCEA, VRANCEA un cutremur mediu cu magnitudinea (EWS) M 4.5, la adâncimea de 120 km.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 71km E de Brasov, 87km S de Bacau, 105km N de Ploiesti, 129km V de Galati, 132km NV de Braila, 159km N de Bucuresti, 168km NE de Pitesti, 170km

SV de Iasi, 181km E de Sibiu, 223km SV de Chisinau.” potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului!

România e tot timpul zguduită de cutremure

Țara noastră este mai tot timpul zguduită de cutremure, însă specialiștii spun că nu trebuie să tregem niciun semnal de alarmă deoarece acestea sunt de dimensiuni mici și medii!

Seismologii au declarat că un seism puternic în țara noastră ar putea avea loc abia peste 15-20 de ani.

”În România nu poate fi vorba de un cutremur puternic la acest moment pentru cel puțin următorii 15-20 de ani”, a declarat Gheorghe Mărmureanu, în direct la România TV. scrie spynews.ro

➦ CITEȘTE ȘI... ➤