ULTIMA ORA! Florin Cîţu, deranjat de faptul că românii se plâng de creşterea preţurilor: „Cum să fie mai mari când rata inflaţiei e mai mică?”

Florin Cîţu este deranjat de faptul că românii se plâng de creşterea preţurilor la unele produse. Premierul spune că preţurile nu pot fi mai mari, deoarece rata inflaţiei este mai mică.

Florin Cîţu,  deranjat de faptul că românii se plâng de creşterea preţurilor. Premierul spune că veniturile în

România au crescut în ultimul timp cu 11% şi că preţurile nu au cum să fie mai mari din moment ce rata inflaţiei este mai mică.

Florin Cîţu: Cum să fie mai mari prețurile când rata inflației e mai mică?

„Dacă mergi să discuți cu un producător, ei spun că prețurile pe care le primesc sunt derizorii. De cealaltă parte, cumpărătorul, e cel care dă banul. Dar din moment ce cei doi se înțeleg înseamnă că sunt mulțumiți amândoi.

Rata de schimb leu-euro e la 4,9. Valuta e dată de piață.

Cum să fie mai mari prețurile când rata inflației e mai mică? Prețul trebuie să fie văzut la venit. Trebuie să fim foarte atenți. Rata inflației nu e o problemă în România, mai ales când veniturile cresc cu 11%”, a explicat premierul la Digi24.

Rata anuală a inflației în luna mai 2021 comparativ cu 2020 a fost de 3,8%.

Reamintim că premierul a precizat într-o postare pe Facebook faptul că România este pe locul 6 în UE la rata anuală a inflației în luna aprilie, ceea ce, în opinia lui, este rezultatul măsurilor economice luate de guvern. El spune că executivul pregătește acum măsurile pentru perioada post-pandemie.

„O zi bună să mai demontez un fake news. Astăzi distrug cu date fake news-ul apărut în aceste zile despre inflație. Astăzi România este pe locul șase în UE cu o rată a inflației de 2.7%.

Am arătat că avem cele mai bune măsuri pentru a avea creștere economică, cea mai rapidă revenire economică și am scos România din topul rușinii.

Asta înseamnă guvenare pe principii liberale. Acum pregătim măsurile pentru perioada post-pandemie și pentru a asigura cea mai bună perioadă din istorie din punct de vedere economic pentru toți românii.

În guvernarea PSD România a avut cea mai mare rată a inflației din UE 3 ani la rand. Mai clar, România a condus topul rușinii în UE 3 ani la rand când a fost guvernată de socialiști. Rata inflației în guvernarea

PSD a ajuns la 5.4%. Nici până azi psd-istii nu și-au cerut scuze în fața românilor pentru o astfel de „performanță”. Cine știe, poate astăzi este ziua în care își vor cere scuze”, a scris premierul.

Florin Cîţu: Da, voi ajunge şi în Vamă, la un moment dat, când îmi permite timpul

Premierul Florin Cîţu a declarat că îşi va petrece concediul în România, deoarece susţine turismul românesc şi a adăugat că va ajunge şi la Vama Veche, aşa cum a promis, dar atunci când timpul îi va permite.

Întrebat dacă îşi va petrece concediul în ţară sau în străinătate, Florin Cîţu a declarat că susţine turismul românesc.

”În România, susţinem turismul românesc”, a declarat Cîţu, la Digi24, marţi seara.   Întrebat, de asemenea, despre preţurile ridicate de pe litoralul românesc, Cîţu a explicat că antreprenorii au avut de suferit din cauza pandemiei.

Premierul a adăugat că va merge la Vama Veche, aşa cum a promis. ”Dacă vorbim cu oamenii care sunt antreprenori în această industrie care a fost foarte mult afectată aş spune că preţurile nu sunt mari. Trebuie să susţinem turismul românesc şi cred că avem mai multă nevoie de investiţii în turism. Ştiţi cum vor scădea preţurile, dacă vrem cu adevărat? Prin investiţii şi competiţie. Atragem investitori, investim mai mult, avem competiţie şi preţurile vor scădea. Şi da, voi ajunge şi în Vamă, la un moment dat, când îmi permite timpul”, a declarat Florin Cîţu.

Încă de la începutul lunii mai premierul Florin Cîţu a afirmat că va merge în această vară în Vama Veche, după ce nişte tineri l-au invitat, cerându-i totodată să elimine restricţiile de noapte care erau atunci în vigoare. scrie romaniatv

➦ CITEȘTE ȘI... ➤