ULTIMA ORA ! În ce condiții se vor întorce elevii din toamnă la cursuri. Școala online nu mai este o opțiune

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut noi precizări despre întoarcerea în format fizic la cursuri din toamnă.

Însă, nu exclude ca scenariile de anul trecut, roșu, galben și verde, să intre din nou în vigoare. Cum se vor desfășura cursurile?

Sorin Cîmpeanu a reconfirmat joi seară, că școala va începe cu prezență fizică la cursuri, în data de 13 septembrie, loc de 15 septembrie.

De asemenea, se ia în calcul și introducerea scenariilor de anul trecut, roșu, galben, verde, în cazul în care valul 4 al pandemiei va lua amploare.

În ce condiții se vor întorce elevii din toamnă la cursuri

După cum a precizat ministrul Educației, ar putea fi modificate criteriile sau pragurile care stabilesc dacă elevii vor face ore online sau vor merge fizic la cursuri.

Sorin Cîmpeanu a precizat, din nou, că elevii se vor întoarce în bănci din 13 septembrie:  ”cu prezenţă fizică.Asta este decizia la acest moment. Suntem obligaţi, însă, să luăm în calcul, posibilitatea de rezervă, în cazul total nedorit- o situaţie în care eu personal am dreptul să nu cred, având în

vedere că în şcoli se respectă regulile mai riguros decât în multe alte medii, având în vedere procentul celor vaccinaţi din școli,

având în vedere respectarea regulilor- am dreptul să cred că vom începe şcoala cu prezenţă fizică, fără niciun fel de scenarii.

Elevii care au contraindicaţii medicale sau care prezintă simptome vor sta în continuare acasă, şcoala fiind obligată, în continuare, să le asigure accesul la procesul de învăţare în sistem online. Dar pentru toţi ceilalţi elevi, şcoală cu prezenţă fizică”,  a spus acesta.

Scenariile după care se vor desfășura cursurile vor fi stabilite la începutul lunii septembrie

De asemenea, se ia în considerare și scenariile după care se vor desfășura cursurile, în cazul în care valul 4 al pandemiei va lovi, iar situația nu va fi prea roz.

Dacă vom avea o evoluţie nesperată din punct de vedere epidemiologic, avem pregătite scenariile de funcţionare.

Vorbim despre praguri pe care o să le reconfirmăm la începutul lunii septembrie, după ce vom şti deja care este evoluţia epidemiologică, printr-un ordin comun de ministru al ministrului educației și ministrului sănătății”, a declarat Cîmpeanu.

Acesta a mai precizat că este acordată o atenție sporită evoluției situației epidemiologice și vor face tot ce le stă în putință pentru

ca elevii să se poată întoace, din toamnă, la școală cu prezență fizică. scrie kanald.ro

➦ CITEȘTE ȘI... ➤