ULTIMA ORA! O nouă epidemie bântuie lumea. Păsări cu ochi umflaţi şi probleme neurologice provoacă spaime

Pe teritoriul Statelor Unite, păsările mor din cauza unei boli necunoscute încă din luna aprilie. Ornitologii nu au nicio explicaţie logică.

Există o nouă epidemie, de data această printre păsări. Există o nouă epidemie, de data această printre păsări.

O boală necunoscută infectează păsările din capitala Statelor Unite şi se extinde, iar experţii nu ştiu care este cauza, relatează Deutsche Welle.

În timp ce oamenii se confruntă în continuare cu Covid-19, o nouă epidemie a ţintit mai multe specii de păsări din America de Nord.

Pe teritoriul Statelor Unite, păsările mor din cauza unei boli necunoscute încă din luna aprilie. Ornitologii spun că păsările găsite au ochii umflaţi şi prezintă probleme neurologice.

„Nu este anormal să vedem păsări cu probleme de vedere”, spune Jim Monsma, directorul şi fondatorul centrului City Wildlife, din Washington DC.

Însă Monsma şi colegii lui şi-au dat seama cu greu că nu se confrunta cu ceva „normal”: „Nu ştiam la început că ne confruntăm cu o epidemie”, a spus Monsma.

Centrele pentru animale au examinat păsările pentru a descoperi cauza morţii, însă testele nu au fost concludente până acum.

„Boala West Nile este exclusă… Totul a fost exclus. Până în prezent, încă nu ştim”, a spus Monsma.

Experţii însă au propriile teorii, iar una dintre ele este că misterioasa boală are legătură cu venirea unei specii de greieri la

finalul lunii aprilie sau la începutul lunii mai, în aceeaşi perioadă în care oamenii au început să găsească păsări moarte.

Ornitologii spun că este doar o teorie, însă lucrează pentru a afla adevărul. Iar continuarea cercetărilor este importantă pentru că o nouă boală venită de la păsări poate fi periculoasă şi pentru oameni.

„Pierdem populaţia de păsări într-un ritm alarmant. Aproape o treime din speciile din America sunt în scădere. Ajunge şi la alte specii.

Şi nu putem să excludem posibilitatea să ajungă şi la oameni. Când vedem un focar la animale, trebuie să ne facem griji”, a mai spus Monsma.
Oamenii de ştiinţă avertizează asupra virusului care ar putea provoca o nouă pandemie: „Ar putea încetini semnificativ procesul de dezvoltare a unui nou vaccin” scrie romaniatv

➦ CITEȘTE ȘI... ➤